Забележка заради силна музика доведе до междусъседски бой в Разлог.

...
Забележка заради силна музика доведе до междусъседски бой в Разлог.
Коментари Харесай

Свиреп екшън: Пастор в Разлог нападнат с бокс и резачка от съсед заради...

Забележка поради мощна музика докара до междусъседски пердах в Разлог. Пасторът на локалната черква Минчо Минчев се отърва с посинено лице и отоци, а петгодишното му дете като по знамение не пострада, откакто бе строшен прозорецът над леглото му, написа struma.bg.

Екшънът се разиграл в ранните утринни часове във вторник на ул. „ Марица “ в квартал „ Нов път “ в Разлог. Заради мощна музика, идваща от вкъщи на ръководителя на локалното читалище „ Развитие “ Николай Минков, към три часа в нощта на понеделник против вторник локалният свещеник Минчо Минчев не издържал и през прозореца направил забележка да я спрат. Отговорът идва малко по-късно – под формата на строшен прозорец на къщата му.

Стъклата падат безусловно до главата на петгодишното му дете, което спяло в същата стая. Излизайки да ревизира какво става, Минчев е посрещнат с юмруци от съседите си.



„ Излязох да видя какво става и ме удариха с бокс. Не можах да схвана кой тъкмо ме удари. Само виждах доста ръце, само че от кого пристигна ударът, не съм сигурен.

Продължиха да ме удрят по лицето и тялото. Излязоха доста от съседите и две момчета също бяха ударени, както и брачната половинка ми. Дойде полицията, само че единствено ги предизвести и не задържаха никого, макар че аз им споделих, че тези хора вилнеят и са като обезумели. Освен че бяха пияни, мисля, че бяха и дрогирани.

Полицията си потегли, аз се прибрах, а с мен влязоха мои другари, с цел да ме поддържат. Бяхме седнали в хола, беше към този момент към три и половина-четири без нещо, те продължиха с експанзията и счупиха още един прозорец. Запалиха резачката, нахлуха в двора ни и започнаха да насочат закани.

Подадохме наново сигнал в полицията, само че никой не се отзова. Не желаех да излизам на открито, с цел да не се стига още веднъж до пердах. Преместихме се всички в южната стая. След като видяхме, че нещата не се успокояват, излязохме през къщата на съседите и с колата на един другар отидохме да пренощуваме на друго място.



Всички съседи са изумени от погрома, който направи този човек. Детето изживя същински смут, това за него е голям стрес, от който още не може да се отърси. Не желае даже да се прибере у дома от боязън. Смятам да потърся педиатър, с цел да създадем консултация. В кой век живеем, в каква страна?? Не може да се постъпва по този метод.

Аз съм патриотичен човек и желая да съм образец, само че от време на време се случват неизбежни неща, над които нямаме контрол”, описа за случая потърпевшият свещеник Минчо Минчев.

Той изясни, че в основата на всичко са дрязги, които двамата имат от известно време. Те са поради пристройка, която е на границата сред неговия парцел и този на Минков. Дал единодушие съседът му да строи, само че при изискване че е с височина към пет метра, не повече. Впоследствие обаче Минков решил да подвига още един етаж.



„ Съгласих се да вдигне пет метра, не повече. Има даже и прозорци, което не е доста редно на граница, само че се съгласих, въпреки всичко сме съседи. Той обаче желае да подвига още нагоре и му споделих изрично, че не съм склонен, само че той продължава да упорства. За това, че му отхвърлих, се утежниха връзките ни и се стигна до случая “, сподели пасторът.

В нощта на случая на място се е отзовал и екип на Спешен център – Разлог, който е оказал помощ на Минчев. Завчера той е прегледан и в МБАЛ – Разлог. Заради експанзията на съседите си и от боязън да не се стигне до повторна разпра той е отпътувал със фамилията си за Кюстендил при околните на брачната половинка му.

Минчев обаче е безапелационен, че ще подаде тъжба против съседа си Минков.



Съседи споделиха, че са чули за случая, само че отхвърлиха да разясняват детайлности. Признаха, че сред двете фамилии има пререкания поради градежа на Минкови, само че с претекста, че не са осведомени, не пожелаха да влизат в детайлности. Потвърдиха и за мощната музика в нощта на случая.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР