Забележка за силна музика отприщи масов бой в ромската махала

...
Забележка за силна музика отприщи масов бой в ромската махала
Коментари Харесай

Масов бой в ромската махала на Петрич

Забележка за мощна музика отприщи всеобщ пердах в ромската махала на Петрич. Екшънът станал към 6 ч. сутринта, откакто цяла нощ в къщата на Методи Димитров се вихрел ваучър за рождения му ден. Неговият комшия Смилян Ангов не издържал на децибелите и отишъл да направи забележка на купонджиите. Това обаче провокирало неодобрение от тяхна страна и за минути се стигнало до сборичкване, заяви struma.bg.

В масовката се присъединила навалица от роми, които макар ранния час почнали да хвърлят камъни едни против други. В баталните подиуми са взели участие към 100 души.

Сериозно потърпевши от мелето няма с помощта на бързата реакция на полицията. На място пристигнала в началото една патрулка, по-късно пристигнало подкрепление и обстановката била овладяна. След разпити на участниците в разправията са формирани актове по Указа за битка с дребното безчинство и шестима от участниците бяха изправени пред дежурен арбитър от Петричкия областен съд.

След 4 ч. правосъдно съвещание и разпит на голям брой очевидци, които обясняваха по какъв начин се е стигнало до случката, четирима от изправените пред съда бяха оправдани, а на рожденика Методи Димитров и Смилян Ангов бяха наложени санкции от 150 лева Наказанията, избрани от дежурния арбитър Атанас Кобуров от районен съд – Петрич, могат да бъдат обжалвани пред Окръжен съд.

Според осведомени казусът с високите децибели на музиката в ромската махала се задълбочава и в случай че не бъдат наложени наказания от общината за неспазване на Наредбата за публичен ред, нещата ще ескалират.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР