Забележителностите на Пловдив вече могат да бъдат разгледани с помощта

...
Забележителностите на Пловдив вече могат да бъдат разгледани с помощта
Коментари Харесай

Аудиогид на три езика дава информация за 25 туристически обекта в Пловдив

Забележителностите на Пловдив към този момент могат да бъдат прегледани благодарение на аудиогид. Устройствата се наемат в Туристическия информативен център на площад " Римски стадион ". Услугата е новаторска за България, като от идната седмица ще се предлага и в София.

Обиколката на Пловдив обгръща 25 туристически обекта - от Римския стадион, през Стария град до Малката базилика, Източната врата и Улицата на занаятите. Включени са и обекти, които не са общинска благосъстоятелност - неповторимата съкровищница на Арменската черква и изложба „ Тракарт “ в подлез Археологически. 

Допълва Капка Лалева от компанията, вложила в плана:

" Самата обиколка, в случай че си я направи човек с обикновено движение, слушайки записите, е два часа и половина - три часа. Наемът на устройството е за целия ден, тъй като имаме поради, че от време на време екскурзиантът желае да си почине, не желае да тича по обекти, да следва темпото на другите, изключително в случай че са с дребни деца или са възрастни ".

Информацията за всеки един от обектите е на три езика - британски, съветски и български. „ Предстои да бъдат включени и текстове на турски и гръцки език, тъй като за последните 10 години най-големите туристически групи, които посещават Пловдив, идват от южните ни съседки “, акцентира кметът Иван Тотев.

               
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР