Забележителния италиански град Неапол е едно от най-опасните места на

...
Забележителния италиански град Неапол е едно от най-опасните места на
Коментари Харесай

Таблоидът "Сън" разкри най-опасните места на планетата! Ужасът в столицата на ИД Ракка е нищо в сравнение с този европейски град

Забележителния италиански град Неапол е едно от най-опасните места на планетата. Това разгласи без капка терзание английският таблоид „ Сън “. Вестникът включи метрополията под вулкана Везувий в самобитна ранглиста на десетте свръх страховити и гибелни за хората обитаеми места на Земята.

В класацията Неапол е в нежеланата компания на столицата на Ислямска Държава – Ракка, на тази на Сомалия – Могадишо, на Филипините - Манила, на Пакистан – Карачи, на Венецуела – Каракас, на хондураския – Сан Педро Сула. За вестникарите от „ Сън “ Неапол е също по този начин най-рисковият за човешкия живот град на Стария континент, като след него те са подредили столицата на Чечения – Грозни и тази на Украйна – Киев, прецизира в. Монитор.



Английските публицисти са стимулирали включването на огромния италиански град в тъжната ранглиста с непрестанно растящия брой на убийствата в него, с повсеместното разпространяване на опиати там и ширещите се из него безмилостни улични банди.

„ Сън “ илюстрира изказванията си както с осъществените през 2016 година в Неапол 77 показни убийства, 38 от които са свързани с локалната проведена престъпност Ла камора, по този начин и със 103-те опита за ликвидиране, които пък са с 20 повече от предходните 12 месеца.

Що се отнася до опиатите, то за репортерите на таблоида точно тукашната мафия - Камората, към този момент владеела пазара с тях освен на Апенините, само че и в цяла Европа.

Доколкото до уличните банди, джебчиите и обирджиите, то вестникът отбелязва, че те се набивали незабавно на око, стига човек да се разноски из улиците на Стария град или из крайните квартали, където на процедура властвали гангстери – младежи.

Естествено обявата в „ Сън “ не зарадва по никакъв начин управата на Неапол, която бди зорко за неговия имидж. Кметът на града Луиджи Де Маджистрис реагира пръв, обявявайки пред италиански и задгранични публицисти изказванията на таблоида за „ смешни “, защото били подправени и повърхностни. В същото време обаче той призна, че ръководената от него метрополия си имала доста проблеми, само че никога не заслужавала включване в сходна ранглиста на ужаса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР