Забавянето в предаването на резултатите от 44 000 теста за

...
Забавянето в предаването на резултатите от 44 000 теста за
Коментари Харесай

Проблем с бързината на тестване за коронавирус на влизащи в Германия през Бавария

Забавянето в предаването на резултатите от 44 000 теста за COVID-19, осъществени по автомагистралите за влизане в Германия през Бавария, от които 900 са позитивни, компрометираха управляващите на провинцията и сигнализираха за вероятните болести, които могат да зародят, оповестява Deutsche Welle.
Премиерът на Бавария Маркус Зьодер и министърът на опазването на здравето на провинцията Мелани Хумл се ангажираха с бързо решение на забавянето при предаването на данни за тествани, които дни след завръщането си от почивка към момента чакат резултати. Сега напъните са съсредоточени върху допустимо най-бързото локализиране на инфектираните и следене на контактите им, сподели Хумл.
" Възникна сериозна неточност при използването на тестванията, а не в нашата тактика ", призна Зьодер, който разгласи, че ресурсите и личният състав, натоварени с тази задача, ще бъдат подсилени, написа БГНЕС.
Баварските управляващи са направили десетки хиляди доброволни проби в зоните за отмора по автомагистралите, летищата и жп гарите, надявайки се да лимитират пандемията сега, в който туристите се завръщат. Те обаче забавиха с повече от седмица резултатите на 44 000 тествани, от които 900 положителни, които от своя страна може да са заразили други хора в цяла Германия.
Проблемът усложнява ситуацията на Зьодер, който беше общопризнат като евентуален правоприемник на канцлера Ангела Меркел отпред на консервативния немски блок поради досегашното му сполучливо ръководство на рецесията.
Бавария беше една от първите федерални провинции, които предложиха безвъзмездни проби на пътуващите, завърнали се от почивката си в чужбина. Тестовете се правят на летища, жп гари или автомагистрали, както и здравни центрове. Със 52 366 позитивни резултата от началото на пандемията, това е втората немска федерална провинция с максимален брой инфектирани след Северен Рейн-Вестфалия.
Още: " Без обичайна актуализация в среднощ на данните за ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР