Забавянето на връщането на мандата може да предизвика всякакви интерпретации

...
Забавянето на връщането на мандата може да предизвика всякакви интерпретации
Коментари Харесай

Забавянето при връщането на мандата ще предизвика интерпретации за намеренията на БСП -

Забавянето на връщането на мандата може да провокира всевъзможни тълкования за желанията на Българска социалистическа партия. Социалистическата партия направи всичко допустимо да осъществя държавно управление с третия мандат, само че в този момент има един единствен ход – избори.

Това сподели ръководителят на делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов пред Българска национална телевизия.

Вчера обаче водачът на Българска социалистическа партия разгласи, че договарянията за сформиране на държавно управление в границите на този парламент са живи и добави, че има смисъл най-малко да се довърши започнатото. Тя посочи, че евентуално в сряда ще стане ясно по какъв начин ще постъпи столетницата с мандата след съвещание на управителните й органи. 

" Имаме енергийна, инфлационна, политическа рецесия, да не прибавяме и конституционна рецесия ", изброи Витанов той.

По думите му за избора на началник на КЕВР би трябвало да се произнесат адвокати и тази процедура също може да бъде задвижена по-бързо. Те би трябвало да кажат дали в случай че няма законно определен ръководител, остава предходният, както стана в тази ситуация с Българска народна банка, или пък е допустима незабавна смяна в закона, с която заместникът може да поеме краткотрайно функционалностите на ръководителя.

Евродепутатът разяснява и апела на Европейската комисия страните от общността да понижат непринудено потреблението си на газ сред 1 август 2022 година и 31 март 2023 година с минимум 15% по отношение на междинните равнища на потреблението им през последните пет години.

„ След като излязоха предложенията на Европейска комисия за понижаване на потреблението на газ, много страни показаха своите запаси. И повода е елементарна – имаме разнообразни страни, с разнообразни специфики, някои от тях са доста подвластни от съветския газ, други - по-малко. Липсва обаче българската позиция по тематиката “, разяснява Петър Витанов.

„ Представителите на газовата асоциация настояват, че това наподобява неизпълнимо за страната ни. И в действителност звучи невероятно да кажеш на избрани предприятия или на цели браншове – вие няма да получавате повече газ. Да не приказваме за „ Топлофикация София “, която употребява една трета от цялото потреблението на страната “, добави социалистът.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР