Забавянето на темповете на настъпление в Украйна е съзнателно решение,

...
Забавянето на темповете на настъпление в Украйна е съзнателно решение,
Коментари Харесай

Шойгу: Забавянето на настъплението е съзнателно решение

Забавянето на темповете на нахлуване в Украйна е умишлено решение, то се дължи на желанието да се сведат до най-малко жертвите измежду цивилното население, съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу на среща на министрите на защитата на страните-членки на Шанхайската организация за съдействие (ШОС) в сряда, предава ТАСС.

„ По време на специфичната интервенция ние прецизно съблюдаваме нормите на филантропичното право. Ударите се нанасят с високоточно оръжие по военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна – командни пунктове, летища, хранилища, укрепени региони, обекти на военно-промишления комплекс. В същото време се прави всичко, с цел да се избегнат жертви измежду мирното население. Разбира се, това забавя темповете на настъплението, само че ние го вършим умишлено “, съобщи Шойгу.

По думите му, съветските военни „ са организирали систематична работа в освободените територии за определяне на кротичък живот “. „ Ние предоставяме филантропична помощ, възвръщаме инфраструктурата и животоподдържащите системи “, означи военният министър.

Той добави, че съветската военна интервенция в Украйна върви по проект, нуждата от провеждането й е подбудена от действителни закани от страна на Киев към жителите на Донбас, а след това и към Русия. „ От Киев, който отхвърли да извърши Минските съглашения, имаше действителна опасност за жителите на Донбас, а в бъдеще – и за Руската федерация. Разбирането на това докара до нуждата от специфична военна интервенция в Украйна “, означи Шойгу.

Според министъра, войната „ протича по проект, всички задания ще бъдат изпълнени “.
ТЕМА преди 15 часа 3222 преди 16 часа 2147 преди 18 часа 3751
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР