Забавянето на случая Цветан Василев“ е в резултат на съвсем

...
Забавянето на случая Цветан Василев“ е в резултат на съвсем
Коментари Харесай

Политически натиск довел до забавянето на случая `Цветан Василев`, смята Цацаров

Забавянето на случая „ Цветан Василев “ е вследствие на напълно различен вид въздействие, друго от естественото, и то е политическо, съобщи пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров.
 Цветан Василев: Борисов няма да излезе цялостен от мъртвата хватка на Пеевски  Прокуратурата подгонила юрист на Цветан Василев с две обвинявания
Бившият мажоритарен притежател на КТБ избяга в Белград след краха на банката. Той е търсен от българските управляващи посредством " Интерпол ". Обвинен е като уредник на незаконна група, както и за фалирането на банката, което е довело до вреда за данъкоплатците в размер на над 4 милиарда лв.. 

Съдът в Белград позволи на първа инстанция екстрадицията му през март 2015 година Апелативният съд обаче анулира решението и върна делото. През април 2016 година първоинстанционният съд още веднъж позволи предаването на Василев на българските управляващи, само че втората инстанция отново върна процеса за показване на още доказателства към настояването за екстрадиция. 

" При извънредно правилните връзки със сръбската прокуратура, мисля, че забавянето на случая „ Цветан Василев “ е на моменти вън от техните пълномощия и благоприятни условия “, разяснява Цацаров развиването по случая.

Той акцентира, че това закъснение е извънредно и да който и да е случай на интернационална правна помощ. 

„ Процедурите в съда не престават към момента без решение всъщност. Лично аз сходен случай на екстрадиция не съм виждал “, сподели Цацаров.

Той разяснява и екстрадицията на Димитър Желязков - Митьо Очите, като уточни, че българската страна е изпълнила всичките си отговорности по случая. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР