Забавянето на някои институции ни накара да излезем отново и

...
Забавянето на някои институции ни накара да излезем отново и
Коментари Харесай

След смъртта на Светомира: Нов протест пред съда в Шумен

" Забавянето на някои институции ни накара да излезем още веднъж и да желаяме смяната да бъде реализирана в този момент ", сподели на днешния митинг Анатолий Станчев, бащата на 22-годишната Светомира, която почина в пътен случай в центъра на Шумен. Десетки шуменци се събраха на протестен протест пред правосъдната палата в града. Те упорстват казусът да не бъде пропуснат и да получат правдивост.
 митинг Шумен DarikNews.bg
Анатолий Станчев уточни, че продължава да има вяра в работата на институциите. 

Фаталният случай с момичето  стана на 28 септември на едното от кръговите кръстовища на бул. Симеон Велики в Шумен.
 митинг Шумен DarikNews.bg
Автомобилът, ръководен от 22-годишната Светомира, бе ударен от кола, зад кормилото на която бе 18-годишният Жечко Кюркчиев. Неговата проба за опиати, дадена на полеви тест, бе позитивна, само че по време на гледането на мярката за неотклонение се оказа, че Жечко не е имал съществуване на опиати в пробите, дадени за проучване.

Според прокуратурата по време на случая той се е движен с близо 94 км/ч, като и свидетелските показания сочат скорост над 80 км/ч. В деня, в който той бе пуснат под " домакински арест " пък автомобилът Волво, който Жечко управлявал при съдбовния случай, изгоря на паркинг на Министерство на вътрешните работи.
 митинг Шумен DarikNews.bg
Случаят закупи народен отзив, като делото бе трансферирано към Национална следствена работа. Междувременно се породи и полемика до каква степен кръговото кръстовище, на което стана случая, е безвредно, откакто от Европейския център по транспортни политики обявиха, че кръговото не отговоря на условията. Затова и Община Шумен е отправила покана към проектанта и представител на компанията, която е направила строителния контрол на кръговото кръстовище, да бъдат изслушани по време на съвещание на Общинската комисия по сигурност на придвижването, която ще се организира на 26 октомври.
 митинг Шумен DarikNews.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР