Забавянето на бюджета е напълно нормално, ще са необходими няколко

...
Забавянето на бюджета е напълно нормално, ще са необходими няколко
Коментари Харесай

Милен Велчев: Няма да се разминем без теглене на заем

Забавянето на бюджета е изцяло обикновено, ще са нужни няколко седмици да се нанесат корекции, които подхождат на политиките, декларирани от новото държавно управление, разяснява някогашният министър на финансите от държавното управление " Сакскобургготски " Милен Велчев в неделя пред Българска национална телевизия.
" Както всеки бюджет и новият би трябвало да бъде реален и да подхожда на икономическия цикъл и нуждата от макроикономически салда, да съдържа принадлежности за подкрепяне в пандемията, само че не за сметка на обременяване в допълнение на бъдещите генерации с нов дълг ", съобщи финансистът.
Няма да се разминем без изтегляне на заем, предвижда Велчев. Много по-важно е какъв е дефицитът, който се залага - това е цифрата, която би трябвало да се следи, добави той.

Възможно пояснение за предпочитание за актуализация е, в случай че не знаем какъв брой тъкмо ще са приходите, дали ще се усилят с 10 или 20 % от пандемията, изясни Велчев.
" Аз не считам, че сме в по този начин конюнктура, мисля, че стопанската система е влезнала във фаза на по-голяма предсказуемост и можем с задоволителна степен на акуратност да предскажем какви ще са приходите ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР