Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около

...
Забавяне на подписването на договора за концесия е причината около
Коментари Харесай

Концесионерът на Златна рибка пое експресно стопанисването на плажа

Забавяне на подписването на контракта за концесия е повода към 800 български и немски туристи да нямат достъп до шезлонг и чадър на плажа, макар че са платили за тази услуга на хотелиерите. Това излиза наяве от известие на Министерството на туризма откакто Бургаската районна туристическа камара огласи казуса.

В началото на 2020 година държавното управление приключи предварително концесията на плаж " Златна рибка " с бургаското сдружението " Ами Груп Р " ЕООД. Основание за това бяха систематични нарушавания на контракта, като по-малко избавителни постове, непълен отвод за обезпечаване през целия ден на наложителното здравно и здравно обслужване, по-малка повърхност на свободна зона.

Новата процедура за избор на концесионер е оповестена през май, а на 10 юни държавното управление избира сдружението " Карлтън ". Решението на Министерския съвет за избора на концесионер е влезнало в действие на 30 юни 2020 година Това е станало след приключването на наложителния по закон период за обжалване. По тази причина договорът с " Карлтън " е подписан на 1 юли, е посочено в известието на Министерството на туризма.

В него е посочено, че " плажът е предаден неотложно на концесионера, с цел да може да го вкара в експлоатационна валидност ".

Потърпевши хотелиери описаха пред Mediapool, че още в четвъртък вечерта концесионерът е изпратил служащи, които са почнали почистването на плажа, а през днешния ден към този момент се слагат и плажни такъми.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР