Забавленията на ледената пързалка в Сливен започнаха схокеен мач между

...
Забавленията на ледената пързалка в Сливен започнаха схокеен мач между
Коментари Харесай

В Сливен има много деца, желаещи да спортуват на леда

Забавленията на ледената пързалка в Сливен започнаха схокеен мач сред ветераните от Клуб „ Химик “ в Стара Загора и тима на домакините. На леда се срещнаха разнообразни генерации от този спорт. Гостите от Града на липите – мъже на възраст сред 50 и 60 години, демонстрираха опит и класа. В сливенския отбор доминираха младежите. Беше включено и подкрепление от старозагорски престижи, а наедно с тях шайбата посрещаше 11-годишният Стелиан Стефанов от Сливен.
„ Той е най-малкият участник и е нашият амулет “, сподели Деян Димитров от „ Химик “, уредник на хокейната среща. Момчето е на ледената пързалка в града още от 2018 година, когато бе инсталирано за първи път оборудването. Стелиан се е обучил благодарение на екипа, стопанисващ пързалката, и на ветераните от хокейния клуб. Освен него има и други момчета, които изкарват цялото си свободно време на пързалката.
„ Трябва да се означи заслугата на Общината за това, че е основала тези условия.Забелязваме, че тук, в Сливен, има доста деца, които желаят да спортуват на леда. Горещи благодарности и от нас “, сподели още Димитров.

В мача се показаха почтено и двата тима. След това опитните хокеисти споделиха техники с по – младите си сътрудници. Договорката е, че те ще се срещат на леда в Сливен всеки уикенд през идващите седмици.

Шоуто продължава и в следобедните часове на 3 декември. От 13,30 и от 16 часа състезатели от Клуба по фигурно пързаляне „ Ледени искри “ - София ще оказват помощ на начинаещите, а на тези, които не посещават за първи път зимна пързалка, ще демонстрират образно по какъв начин да се оправят по - добре. В 18 часа ще стартира атрактивен театър на „ Ледени искри “. Зрителите ще следят високото спортно майсторство на младите очаквания от един от най-хубавите български тимове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР