Забавих малко поставянето на третата доза и вирусът ми даде

...
Забавих малко поставянето на третата доза и вирусът ми даде
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Не съм бил в болница, нито пък интубиран

Забавих малко слагането на третата доза и вирусът ми даде урок, че когато си решил да правиш нещо, най-добре е да го направиш в точния момент. Дадох позитивен резултат, не се наложи влизане в болница, още по-малко пък интубация.

Това съобщи в студиото на " 120 минути " по основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев във връзка изказванията, че e бил в извънредно тежко положение поради COVID-19.

" Със относително положително лекуване съумях да преодолея в границите на седмица - 10 дни. След това обаче този фамозен пост-COVID синдром сподели своите качества. Цялото тяло страда при едно такова заболяване и кой, каквото си има, го усложнява. Имаше игра на кръвното налягане, висока кръвна захар. Слава богу е преодолимо ", добави той.

Кунчев сподели още, че сега се усеща добре и е на работа от седмица.

" В самото начало доста се ядосах, четейки тези дивотии ", добави той.

По думите му, с цел да си " позволиш да приемаш, че всичко, което се написа по мрежите за истина, значи, че нямаш най-елементарен нюх за това по какъв начин да отделяш истината от лъжата, което е доста неприятно ".

" През последните дни започнаха да излизат информации за бъдещи политики в опазването на здравето и част от тях са за битката с пандемията. Това, че още занапред се знае, че ще се обърне внимание на една доста закъсняла, само че и доста добра, необятна акция, доста ме радва. Без нея не можем да минем ", изясни Кунчев.

Доцентът добави, че обществото си желаят остарелия живот и това е обикновено.

" За страдание, търсейки индивида, който им пречи, се насочват към тези, които се пробват да върнат този остарял живот. На всички е ясно, че без по-високо равнище на имунизация, няма да може да се върне. Рано или късно ще я създадем тази имунизация, обаче преди този момент ще платим цената ", съобщи Кунчев.

Според него това, което досега идва като информация за " Омикрон ", е оптимистично.

" Той стартира еволюционно да върви тъкмо към това, което чакаме. По този път са минали и други вируси и бактерии. Никой микроорганизъм няма капацитет да провокира пандемия 2,3, 5 година наред и да не се откри метод или той да се приспособи към нас, или ние да намерим доста ефикасни ваксини и ограничения и да успеем да го избутаме ", изясни Кунчев.

По думите му " Омикрон " може би ще стане естествен респираторен вирус, на който няма да му обръщаме доста внимание и с който ще живеем.

За Кунчев тръгването на учебно заведение на следващия ден ще е доста изстрадан компромис, тъй като е ясно, че с това ще има известно покачване на заболяването.

" Но не може до безспир тези деца да не са в учебно заведение ", безапелационен е той.

Синът на доцент Кунчев Тодор Кунчев съобщи за татко си, че той има сигурност, която се предава и на другите.

 Снимка: bTV

" Благ, образован и обединител " - това са трите думи, с които доктор Тодор Кунчев разказа пред татко си - доцент Ангел Кунчев.

Той вижда в него сигурност, която се предава и на другите и отговорност, която от време на време е мъчителна. Казва за татко си, че е настойчиво следва пътя на специалността.

" Това, което той правеше, е да излъчва една непрекъсната сигурност. Той е човек, който рядко може да схванеш какво се случва в главата му, тъй като той придава една аура на сигурност, която се предава и на другите ", споделя Кунчев-младши.

Той споделя какъв е бил татко му, когато са се сблъсквали с нелеки проблеми:

" Може би съм бил на 7 или 8, имах апендицит и се наложи да бъда приет в болница в Хасковската болница, при което се тръшках, ревах, той ме дърпа да отиваме, аз се бях хванал за пощенските кутии на входа и се блъскам. И той в един миг спря с тази аура на мира и ми сподели: " Добре, виж в този момент, хората си режат ноктите по света, а ти си се хванал за една интервенция! " При което аз млъкнах, учудвайки се на думите му и продължихме към болничното заведение по напълно друг метод ", спомня си Тодор Кунчев.

Той изясни, че не съжалява за избора си на специалност:

" Той се опита да повлияе по противоположния метод. Но тогава по този начин твърдоглаво взех решение, че това е пътят. Мисля, че в последните две години и двамата претърпяхме разочарования в региона на българската медицина. Но не скърбя за избора си. Март-април 2020-а, тогава в действителност беше викан през нощта за събирания, за препоръки. Не съм сигурен какъв брой хора биха траяли по този начин настойчиво на неговото място. "

Д-р Кунчев споделя, че татко му има мъчителна отговорност понякога:

" И тъкмо това възприятие, че когато си прав и го вярваш, е редно да извървиш целия път. "

Синът се обърна и към татко си с пожелания:

" Пожелаваме ти крепко " Д " в идващите няколко години. И след тях да се насладиш на дълго чаканата и заслужена отмора, когато се отдадеш едно по-здравословно и егоистично битие, което ти пожелаваме от дълго време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР