За зверски бой навръх т.нар. фестивал Сурва в пернишкия град

...
За зверски бой навръх т.нар. фестивал Сурва в пернишкия град
Коментари Харесай

50-годишен кукер бие наред конкуренти - в спор за чанове

За свиреп пердах точно на така наречен фестивал „ Сурва ” в пернишкия град Земен съобщи Нова тв. Две кукерски групи са се сбили, има потърпевши, измежду които бременна жена, която е изгубила бебето си. Ранен е и 16-годишен юноша.

Според пострадалите причинител на багра над всички е 50-годишен мъж, за който има данни, че е инициирал и независимо провел нападението. Боят е бил в действителност нечовечен, като съгласно очевидци е имало и хора, изпаднали в безсъзнание. Нападателят е арестуван за 24-часа.

Пред медията Ивайло и Роберто от отсрещния лагер - двама от четиримата потърпевши, описват за екшъна, който е от 14-януари - неделя.

„ След празника „ Сурва ” се събрахме с част от групата и празнувахме. От другата група започнаха да блъскат по вратата и да чукат по прозорците. В Земен „ Сурва ” е разграничена на две групи.

С Роберто излязохме да забележим какво се случи. Когато се демонстрирах, бях ударен непосредствено в лицето, паднах на земята и започнаха да ме ритат. Изпаднах в безсъзнание ”.

Това споделя Ивайло в ефира на Нова тн.

По думите на Роберто той бил ударен два пъти в лицето от нападателя му.

„ След това бях спретнат вътре в къщата, а хора, които излезли на открито по-късно – пробвали да разтърват биещите се. 16-годишен юноша и приятелката на Ивайло, които му оказваха първа помощ, също пострадаха от мъжа, който ни атакува. Има и още един потърпевш – Мартин ”, акцентира той.

Ивайло сподели, че е бил изнесен безусловно на тил от 16-годишния Николай, откакто примрял.

„ Бременната ми другарка, която се пробвала да ме отбрани, пострада. Нападателят е единствено един. Казва се Калин ”, уточни мъжът.

Според пострадалите боят зародил поради спор за чанове, които са част от костюмите на кукерите.

Според малко известие на ОДМВР-Перник в полицията са подадени две тъжби от участници в спор, зародил сред две групи след празника „ Сурва “ на 14 януари.

От една страна няколко индивида настояват, че са бити, измъчвани, заплашвани и обиждани от 50-годишен земенчанин, а въпреки това същият се оплаква от закани по телефона по отношение на него и щерка му.

В ОДМВР – Перник са показани медицински документи от пострадали и са снети сведения от всички участници.

Неотдавна на стадиона в Симитли пък бе открит мъртвец на 60-годишен мъж след края на кукерския фестивал там. Той имал рана на лицето, само че следствието продължава.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР