За зимното почистване на улиците в София са предвидени 27.8

...
За зимното почистване на улиците в София са предвидени 27.8
Коментари Харесай

Столичната община планира да отпусне за чистене 237 млн.лева

За зимното разчистване на улиците в София са планувани 27.8 млн.лева, което е с 1.5 млн.лева повече от тази година, демонстрира план на план-сметка на Столичната община за 2022 година Предложената обща сума за непорочност е 237.69 млн.лева, което е със 17.3 млн.лева повече от дадените през тази година - 220.4 млн.лева.

За поредна година се възнамерява да се усилят площите за измиване с автоцистерна с маркуч - 132.9 хил.дка, което е с 38.4% повече по отношение на 2021 година, е заложено в план-сметката, направена от зам.-кметовете Десислава Билева и Дончо Барбалов.

Основните улици, по които се движи градския превоз ще се мият не пет, а шест пъти годишно. При кварталните улици нарастването ще е до седем пъти (сега е пет - по отчети). За разчистване на междублоковите пространства, паркове и градини се отделят 1.1 млн.лева. Чрез автоцистерна с дюзи два пъти месечно ще се мият общо 302.5 хил.дка, което е нарастване с 4%, поради включване на нови улици.

Разходите за събиране и превозване на битовите боклуци ще са за 74.2 млн.лева, което е с над един милион лв. повече от т.г., като условията към сметосъбиращите компании, свързани с братя Домусчиеви и Румен Гайтански-Вълка, са същите.

За рекултивация и закриване на депа за отпадък, както и за работата на инсталациите за отнасяне на отпадъците са планувани 61.7 млн.лева. За Завода за механично и биологично отнасяне на сметта се обезпечават спомагателни средства за възнаграждение на електричеството като цената на един звук се покачва от 82 лева/т, на 95 лева/т.

За създаване на нови площадки за отнасяне на едрогабаритни и строителни боклуци, както и за фотоволтаична система на Столичното дружество за отнасяне на боклуци ще се провиснал 600 хил.лева.

Предложената план-сметка следва да бъде
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР