За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме

...
За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да гарантираме
Коментари Харесай

Фандъкова: Газ ще има за зимата. Осигурено е отоплението в училищата и детските градини

" За зимния сезон газ ще има. Най-важно е да подсигуряваме отоплението в учебните заведения и детските градини, не чакам проблем. Подписан е контракт сред " Булгаргаз " и " Топлофикация ", с който се подсигурява съществуването на задоволителни количества газ и за 2023 година ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ не се планува понижаване на уличното осветяване, като икономии могат да се вършат само в административните здания. Фандъкова означи, че публично инфлацията е над 18 %.

" Ново нарастване не е решение, би трябвало да се търси метод за обезщетения поради високата цена на газа. " Топлофикация " ще продължава да натрупа задължения, дали ще стане държавна е въпрос на диалози, договаряния, сметки, значимо е да остане обществена благосъстоятелност, не се разяснява вид за приватизация ", добави Йорданка Фандъкова.

Тя акцентира, че е належащо да се осъществя проектът за рационализация на топлинното сдружение.

Йорданка Фандъкова разясни, че всяка година се почистват към 100 километра речни корита и посочи, че предварителната защита е доста значима. Кметът на София отхвърли да има липса на надзор на ремонтите в столицата. " Не дава отговор на истината, че се режат цели павета ", разяснява Фандъкова по отношение на ремонта на жълтите павета на площад " Цар Освободител ".

В понеделник стартира цялостната реорганизация на улица " Кукуш " - замяна на канализация, водопроводи, ново осветяване.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР