За здрави разум остава въпросът защо досега това не е

...
За здрави разум остава въпросът защо досега това не е
Коментари Харесай

Васил Велев: ТЕЛК-овете са архаизъм и остатък от миналото

За здрави разсъдък остава въпросът за какво до момента това не е направено. Това съобщи ръководителят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев в утринния блок на Българска национална телевизия във връзка предлагането на здравния министър за въвеждане на пожизнени ТЕЛК-ове.

Велев изясни, че това трябвало да се направи и АИКБ го подкрепили. Трябва да се направи доста по-дълбока промяна в здравната експертиза и не става с разпоредба. ТЕЛК-овете са един архаизъм и излишък от предишното. При нас решението за ТЕЛК комисията е повсеместен ключ, само че не прави оценка остатъчната продуктивност и по какъв начин индивидът може да се интегрира в обществото, уточни Велев.
 Одобрение и поддръжка за готвената смяна на разпоредбите за ТЕЛК Одобрение и поддръжка за готвената смяна на разпоредбите за ТЕЛК
Повече от 10 години хората с увреждания упорстват за това. Така Минчо Коралски, изпълнителен шеф на Агенцията за хората с увреждан...

Според президента на КНСБ Пламен Димитров няма по какъв начин да порасне по какъв начин на човек, който е потърпевш по някакъв метод. Разликата сред здравната и трудовата експертиза е, че има маса забележки към тях, добави той. Трябва законодателно решение и един път вечно да има изясненост по контрола, само че и по правата, настоя синдикалният водач. 

По отношение на Националния проект за възобновяване и развиване, Велев съобщи, че За бързо и мощно възстановяван на стопанската система по целия фронт на промишлеността на действителния бранш е нужна една капиталова вълна, която да компенсира последните две години, когато предприятията се декапитализираха.  

В проекта има планове, които АИКБ поддържат, само че биха желали да се срещнат по-подробно в това число и с числата. АИКБ не поддържа смяната в параметрите на фиша за икономическа промяна. Това, което не поддържаме е да се понижи частта за директна поддръжка за понижение на финансовите параметри, означи Велев.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров изясни, че е извънредно време обществените сътрудници да вникнат в новите планове в Плана за възобновяване и развиване – част от тях звучали забавно, само че пък други много противоречиво.
 Ваня Григорова: Някои публицисти имат проблем с разбирането, или със съвестта Ваня Григорова: Някои публицисти имат проблем с разбирането, или със съвестта
" Заседание на НСТС. Материалите получени през вчерашния ден по обед. 62 страници с заболявания и проценти. Според министъра на опазването на здравето, с него...

Българският бизнес сега се нуждая от безплатни средства, с цел да запазят своята конкурентоспособност, посочи Димитров. Много от грантовите схеми не се наложили добре на фона на това какво получили останалите страни.

„ Има и положителни, и неприятни неща, които би трябвало да се доработят в проекта. Ние доработвайки, сигурност става по-добър проектът, само че има една сентенция – „ Най-доброто е зложелател на положителното “, акцентира Пламен Димитров.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР