За засилване на обществения контрол и противодействие на масовото изоставяне

...
За засилване на обществения контрол и противодействие на масовото изоставяне
Коментари Харесай

Призив от община Търговище: Гражданите да подават сигнали за изоставяне на кучета

За усилване на публичния надзор и противопоставяне на всеобщото занемаряване на домашни и дворни кучета, в това число и превозени безстопанствени от други обитаеми места приканват от Община Търговище.

През предходната седмица в града са пуснати кучета, за които има данни, че са докарани от прилежащи общини с микробуси, допълват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Потърсено е подпомагане от Областната дирекция и Районното ръководство на полицията за усилване контрола по входните артерии на града и инспекции на микробуси, с които се транспортират кучета. Набелязват се ограничения за взаимни екипи за инспекции и дейности при приемане на сигнали.

При определяне на занемаряване на животно, превозване и стартирането на групи кучета, жителите могат да подават сигнали на телефоните в дежурната част на Общината, както и в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи.

Две групи от Общинско дружество "Социални и охранителни действия " реагират на сигналите за залавяне на изоставени кучета. На интернет страницата на Община Търговище стартира издание на фотоси и данни на кучетата, които са настанени в приюта, за усилване на публичната ангажираност за намиране на стопани на животните.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР