За засегнатите от сърдечна недостатъчност пациенти има по-голяма вероятност да

...
За засегнатите от сърдечна недостатъчност пациенти има по-голяма вероятност да
Коментари Харесай

Затлъстяването удължава живота на засегнатите от сърдечна недостатъчност

За засегнатите от сърдечна непълнота пациенти има по-голяма възможност да живеят по-дълго, в случай че са затлъстели и в положително метаболитно здраве, сочат резултатите от проучване, представени от Юнайтед прес интеренешънъл.

То обхванало над 3500 пациенти, наранени от сърдечна непълнота, и за следващ път хвърля светлина върху така наречен абсурд на затлъстяването. "Въпросният абсурд постоянно е следен в широкомащабни проучвания, само че обвързваните с него механизми към момента се дебатират ", съобщи кардиологът доктор Грег Фонароу от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, който не е взел участие в проучването, само че стигнал до сходни изводи в границите на други изследвания.

Говори се за абсурд на затлъстяването, тъй като то в действителност усилва преди всичко риска от сърдечни заболявания.

В актуалното проучване южнокорейски учени наблюдавали здравословното положение на 3564-ма пациенти, които били приети в болница поради признаци на сърдечна непълнота. Около 2000 пациенти били с наднормено тегло или затлъстели, а други над 1500 - с обикновено тегло.

Било открито, че общо видяно, у затлъстелите пациенти увреждането на структурата и функционалностите на основната изпомпваща камера на сърцето - лявата камера, е по-голямо. Най-високо равнище на оцеляване било следено измежду пациентите, които са затлъстели или с наднормено тегло и в положително метаболитно здраве, т.е. нямат високо кръвно налягане, високо равнище на холестерола или анормално равнище на кръвната захар. Над 79 на 100 от тези пациенти били живи 3 години по-късно, при 64 на 100 от пациентите с обикновено телесно тегло и в положително метаболитно здраве, едвам 55 на 100 от пациентите с обикновено телесно тегло и в неприятно метаболитно здраве и 66 на 100 от участниците, които били затлъстели и в неприятно метаболитно здраве.

Резултатите от проучването бяха показани на конференция на Европейското сдружение по кардиология в Милано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР