За заразяване на компютър с вирус вече ще се лежи

...
За заразяване на компютър с вирус вече ще се лежи
Коментари Харесай

До 6 години затвор за хакерите и плагиатите в интернет

За заразяване на компютър с вирус към този момент ще се лежи 7 години

Не 2 години, а до 6 година затвор към този момент ще е наказването за пиратстване на интелектуален артикул - филми, музика, програмен продукт.До 6 години затвор ще се поставят и за плагиатство, в случай че непознатият труд е оповестен в интернет. Това взеха решение депутатите като одобриха на първо четене промени в Наказателния кодекс, импортирани от държавното управление.

С нарастване на наказванията тези закононарушения стават тежки и проверяващите по-лесно ще имат достъп до трафичните данни на разследваните за компютърни закононарушения, излиза наяве от претекстовете на плана за промени в Наказателен кодекс. Досега всички тези закононарушения са се наказвали със затвор до 5 години, което ги прави леки, написа

Увеличаването на наказванията за компютърни закононарушения се постанова и поради европейска инструкция, както и за противопоставяне на зачестилите офанзиви против системи на страната и частни компютри. Ако през 2015 година в България е имало единствено 57 сигнала от жертви на киберпрестъпления, от които са били разследвани 39, то през 2019 година сигналите са били към този момент 2822.

От тях следствия са почнали по 2049, показват в претекстовете си вносителите на измененията. Ако с компютърни закононарушения са наранени държавни секрети, наказването става 12 година

За съзнателно заразяване на компютърна мрежа, която е част от сериозната инфраструктура, наказването е отнемане от независимост до 12 години и санкция до 20 хиляди лв.. За заразяване на компютър с вирус към този момент ще се лежи 7, а не 3 години. От 5 на 6 години се подвига и наказването за полова корист с малолетни онлайн.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР