За задълбочаване на двустранните контакти между България и Япония във

...
За задълбочаване на двустранните контакти между България и Япония във
Коментари Харесай

Задълбочаване на двустранните контакти обсъди вицепрезидентът Йотова с новия посланик на Япония

За задълбочаване на двустранните контакти сред България и Япония във всички сфери се оповестиха вицепрезидентът и Негово Превъзходителство Нарахира Хироши. На срещата на „ Дондуков “ 2 бяха изтъкнати обичайно положителните връзки сред двете страни и двата народа. Посланик Хироши акцентира смисъла на визитата на президента Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на в Япония във връзка възкачването на престола на император Нарухито и последвалите интензивни бизнес контакти.

„ България има младежи с доста капацитет, умни и изобретателни. Трябва да засилим и двустранните връзки в сферите на науката и технологиите, както и в туризма. България има доста благоприятни условия – с дългата си история, богатата си археология и минералните извори “, акцентира посланикът на Япония.

Задълбочаването на двустранните връзки беше разисквано в подтекста на световната рецесия, породена от Ковид-19. „ Един от най-важните уроци, които би трябвало да научим, е, че никоя страна не може да се оправи сама. Необходими са световно съдействие, доста по-тесни връзки сред другите научни среди, взаимни интернационалните планове за разработване на лек против вируса. Националният нарцисизъм и конкуренцията нямат място “, съобщи вицепрезидентът Йотова. Посланик Хироши също акцентира, че в този момент най-вече имаме потребност от интернационално съдействие.

Японският дипломат показа част от опита на неговата страна при приспособяването към новите условия на работа и живот. Изгражда се Агенция по дигитализацията, която да спести на жителите и бизнеса административните усложнения. Агенцията би трябвало да усъвършенства връзката на държавното управление в Токио с общините и с бизнеса.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР