За зачестилите провинения от страна на представители на полицията и

...
За зачестилите провинения от страна на представители на полицията и
Коментари Харесай

Емануил Йорданов за novini.bg:Политическата ни система е много раздробена, партиите са на санитарния минимум

За зачестилите прегрешения от страна на представители на полицията и по какъв начин се прави кадровия асортимент в силовото ведомство, беседвам с юрист Емануил Йорданов, някогашен народен представител от и министър на Министерство на вътрешните работи /1999г.-2001 година в държавното управление на Иван Костов  Иван Костов През 1967 година приключва приблизително обучение в 18-о СПУ " Кирил и Методий " (СОУ " Уилям Гладстон " ) -/.Питам го още за митингите на таксиметровите водачи тези дни, за опциите да се сформира парламентарно болшинство и да се излъчи държавно управление.

Таксиметровите водачи се пробват да пазят своите права, макар че в последния случай, това, че потърпевшото лице, е таксиметров водач няма никакво значение за случая.
В никакъв случай не може да се прави прилика със случилото се през 2001 година, когато след един митинг на таксиметровите водачи, подадох оставка.

Това по мое време беше една безобразна приложимост на житейска покруса за политически цели.

Сега приказваме за битов случай с съдбовен край, върху който основният прокурор се опитва да си направи пиар, само че по този начин непохватно, че единствено разсмя хората.
Не е професионално, който и да е човек да заема безапелационна страна в един сходен случай, който още не е обяснен от фактическа страна. Видя се по какъв начин след това излизат обстоятелства, които радикално трансформират усещането на случая. И когато някой бърза да си направи пиар, олеква.
Зачестилите случаи на кавги в обществото със чиновници на Министерство на вътрешните работи, които са изловени пияни, дрогирани и с недопустимо за жена под пагон държание в обществените мрежи, единствено демонстрира, че и тези хора са назначени, както всички останали чиновници по времето на. 12 години кадруване без да се вземат поради образованието, професионалната подготовка, и други и резултатът е явен. Сега към този момент с вълшебна пръчка мъчно може да се поправят нещата. Дълъг развой ще е този. От опит зная, че когато гледаш в профил процесите в политическия и публичния живот, наподобяват по един метод, само че като навлезеш във вътрешността, в същината, визиите ти се трансформират.



С президента Петър Стоянов и кметът на Бургас Димитър Николов

Аз съм съперник на термина " промяна ", считам, че просто в

Министерство на вътрешните работи би трябвало да има една естествена кадрова политика и повече грижа да чиновниците там. Важно е да се назначават на високи постове хора, които са се потвърдили с работа, а не по политически аргументи и роднинска линия.

Обръщането на министерството с хастара на открито, няма по какъв начин да даде добър резултат. Революционният метод за такава голяма и тромава система не е подобаващ.
Смятам, че когато стане някаква издънка със чиновници в министерството, ще бъде добре да се заяви кои хора са ги назначили и кои са ги управлявали - да е ясно. Но не го вършат, тъй като не им изнася.
Премахването на Специализираните съд и прокуратура е доста потребно за правосъдната система. Политическата ни система е доста раздробена и е мъчно да се вършат каквито и да е промени - би трябвало да си даваме ясна сметка по тази причина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР