За забавяне на санирането на един от блоковете в Русе

...
За забавяне на санирането на един от блоковете в Русе
Коментари Харесай

Още 17 блока ще бъдат санирани до края на годината в Русе

За закъснение на санирането на един от блоковете в Русе ни алармира зрителка на Българска национална телевизия. То е трябвало да завърши още през януари, а в средата на април е свършена едвам половината работа. От компанията обясниха, че през зимата е имало планувано спиране на строителството и съгласно новите периоди блокът би трябвало да бъде приключен до 43 дни.

Русе

Санирането на блок „ Кирил и Методий ” е почнало през октомври, само че е траяло единствено 2 седмици, тъй като завалели дъждове. Иванка Лалева споделя, че към този момент е привикнала със скелето и шумовете.
Иванка Лалева:
Аз пребивавам на 8 етаж, към този момент беше добре. Бяха го създали и когато беше снегът, нямаше проблеми. Поне аз съм удовлетворена от това, което са създали.
От строителната компания са възобновили ремонтните действия предходната седмица. Според хората от блока обаче, нямало доста служащи на градежа.
Иванка Лалева:
Защото е наел няколко обекта и работят по едно и също време. Няколко дни работят тук, няколко дни на другите обекти.
От компанията считат, че след законовия престой през зимата поради метеорологичните условия, ще спазят новия период и след 2 месеца ще са завършили.
Венцислав Дженев – механически началник на обекта:
Винаги има някакви условия, които стопират градежа, като дъждове, ветрове… След дъжда също не се работи, тъй като скелетата са хлъзгави.
От компанията увериха още, че имат задоволително строители.
Венцислав Дженев – механически началник на обекта:
Фирмата има два обекта, на които се работи. Единият е приключен, има привършителна работа долу-горе за към седмица.
В момента в Русе по националната стратегия се санират 12 блока, а до няколко седмици ще стартира ремонта на още 5 и към този момент периодите се съблюдават.
Никола Кибритев - шеф на Дирекция „ Европейско развиване ”:
„ Когато правихме поръчките поставихме ясни условия, че в една поръчка може да прави една постройка. Две или три компании са платили неустойки и те са имали по един блок, тъй че това не е аршин. „
До края на годината санираните блокове ще станат 46. Кандидатствали са още стотина сдружения на притежатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР