За забавени проекти между 20-30 месеца, алармира по време на

...
За забавени проекти между 20-30 месеца, алармира по време на
Коментари Харесай

Директорът на ДФ „Земеделие“: Времето на колективната безотговорност отмина

За забавени планове сред 20-30 месеца, сигнализира по време на брифинг шефът на Държавна фирма „ Земеделие “ Борис Михайлов, оповестява Новини.бг.

Той увери, че всички хора с изрядни документи, ще си получат парите.

„ При съзнателно бавене на ваш план можете да сигнализирате Министерство на вътрешните работи или да ми звъните непосредствено на мен “, прикани Михайлов.

По думите му забавените планове, ще бъдат придвижени. „ Договорите ще се извършват почтено, транспарантно и честно и ще държа на същата уместност от страна на земеделците “, съобщи шефът на фонда.

„ Държавна фирма „ Земеделие “ разпределя годишно към 2-3 милиарда лв.. Това е голям запас и голяма отговорност. Ще бъда праволинеен става ли въпрос за измами и корупция “, безапелационен бе Борис Михайлов. Той регистрира и свършеното във фонда, откогато той е отпред.

„ Извадихме от анонимност специалистите, които преглеждат плановете. Времето на груповата безнаказаност отмина. Всеки ще знае кой го управлява “, акцентира шефът на Държавна фирма „ Земеделие “.

„ Българската земя е в положение да ни изхранва. Защо би трябвало да внасяме непозната продукция, като можем да разчитаме на родните производители. Българската земя е най-хубавата в света и може да ни храни “, уточни той.

„ Добрата вест е, че специалистите на фонда ще поддържат дребния и междинния производител “, сподели още Михайлов.

„ Обръщам се към земеделските стопани, с цел да ги успокоя, че чиновниците, които се изживяваха като феодали към този момент са предизвестени, те са ваши подчинени. До момента нямаме ясни сведения за корупция. Не мога да мятам недоказани обвинявания. Уволненията на чиновници са заради несъблюдение на отговорностите, някои напуснаха по лични аргументи. Каква е повода да се бавят планове, които са изрядни? Според мен това е корупционна процедура, само че не мога да го потвърдя. Затова тези чиновници, които са го позволили, ще си заминат “, увери той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР