За Йовко Атанасов Йовко Атанасов е регионален мениджър на Lenovo

...
За Йовко Атанасов Йовко Атанасов е регионален мениджър на Lenovo
Коментари Харесай

Гъвкава стратегия и иновативни качествени продукти - предпоставки за успех дори в ситуация на криза

За Йовко Атанасов
Йовко Атанасов е районен управител на Lenovo за България и Македония. Той се причислява към компанията още през 2013 година, когато заема поста управител „ Потребителска техника “ за България. Атанасов има повече от 15 години опит в промишлеността. Той е бакалавър по Индустриален мениджмънт и магистър по Бизнес администрация. Освен това има EMBA от Университета на Амстердам.
Как се отрази рецесията, обвързвана с Covid-19 на бизнеса на Lenovo?
Изминалите месеци изправиха цялата промишленост пред редица провокации, измежду които световната пандемия от COVID-19 през четвъртото тримесечие. Въпреки компликациите, компанията ни се оправи сполучливо, с помощта на гъвкавата ни тактика. Използвахме опциите на нашите над 30 лични индустриални обекта, както и тези на сътрудници по целия свят, като пренастроихме потенциала си и успяхме да подсигуряваме непрекъснатото произвеждане и доставките до клиентите. През миналата финансова година 2019/2020 Lenovo регистрира постоянни доходи от над $50 милиарда и доближи рекордна облага преди данъчно облагане от $1,02 милиарда, което е нарастване с близо 19% по отношение на миналата финансова година. Тези резултати, реализирани в интервал на световна промяна, приказват за стабилността на компанията ни и адаптивността на бизнеса ни към всевъзможни условия.
Според Вас обстановката, поради която се наложи целият свят да работи отдалечено, ще се резервира ли дълготрайно като наклонност?
Трансформацията на работното място и преместването му отвън рамките на обичайния офис са наклонност, която се прокрадваше през последните години, изключително измежду високотехнологичните компании, които могат да обезпечат на чиновниците си изискванията, нужни за това. Тази наклонност се затвърди в последните месеци и бизнеси от всички браншове се приспособиха към новите условия. Все повече компании – дребни и огромни, дават опция за отдалечена работа на чиновниците си. Тази обстановка, във връзка с нашия бизнес, освен води до растеж в търсенето на работни станции, преносими компютри и умни устройства, само че и поддържа центровете за данни и инфраструктура, които обезпечават по-бързи мрежи и сигурна цифрова консумация. В тази връзка компанията ни ще продължава да се развива в посока на интелигентната промяна и основаване на по-умни и сигурни софтуерни решения. Нуждите на потребителите дефинират посоката на нововъведенията, които предлагаме.
Освен трансформацията на работното място, какви други софтуерни трендове се обрисуват през тази година?
Новите потребности на потребителите, които работят в придвижване и пътуват, постановат появяването на сгъваемите екрани на персоналните компютри. Освен това, тези устройства дават опция за безпроблемна интеграция сред работата, персоналния живот и заниманията. Служителите на световните компании от ден на ден търсят технология, която разрешава бързи, ефикасни и лесни прекарвания. Следвайки тези упования, ние от Lenovo им предоставяме ThinkPad X1 Fold - първият сгъваем личен компютър в света, който съчетава успеваемостта на преносимия компютър с преносимостта на смарт телефона.
Друга софтуерна гражданска война е 5G технологията, с помощта на която ще настъпят генерални промени в редица промишлености. Сред новаторските ни артикули е Lenovo Yoga 5G - това е първият преносим компютър с опция за свързване към 5G мрежа, работещ с цифровата платформа Qualcomm Snapdragon 8cx. Той обезпечава изключителна експедитивност при работа, изключително когато сме в придвижване, с помощта на внушителната скорост от 4 gb/s. и батерия, която устоя цели 24 часа. Внедряването на 5G технологията при портативните компютри ще промени радикално разпоредбите на играта, а Lenovo Yoga 5G е единствено началото.

Каква е обстановката в България сега, какви артикули се търсят?
В България трендовете са идентични - Lenovo e с лидерска позиция с 27% от пазара на PC артикули у нас. Факторите, които влияят върху интереса на потребителите към все по-иновативните решения, са свързани с нуждата от мобилно работно място, изключително сега. Това постанова и потребността от гъвкави решения, както и от даване на сигурност на данните на високо равнище. Всичко това е залегнало в основата на построяването на портфолиото ни.
По отношение на бизнес продуктите, ThinkBook серията на Lenovo ( ThinkBook 13s, 14 и 15 ) дава отговор напълно на упованията за висока продуктивност и сигурност. Алуминиевият корпус на продуктите ги прави доста компактни и леки, комфортни при работа в придвижване, както към този момент загатнах - преимущество, което е все по-важно за всеки експерт. Сред най-интересните премиум решения е ThinkBook Plus - първият стилен ноутбук с втори e-ink екран на капака, който чакаме на пазара у нас до дни. Допълнителният екран разрешава да си водите мемоари, да рисувате благодарение на цифрова химикалка или да споделяте наличие с сътрудници и другари - практично и комфортно. Говорейки за бизнес сегмента, не можем да пренебрегнем и цялото ThinkPad семейство - модели, потвърдили своите безапелационни качества във времето, които не престават да бъдат пожеланото решение от експертите и през днешния ден.
Има ли нещо ново в потребителския сегмент у нас?
Потребителят търси ултратънки, елегантни и леки устройства, което дефинира напълно и форм-фактора на продуктите ни от сериите Yoga, Ideapad, както и Legion. По отношение на Yoga продуктите, станали известни като конвъртабъл устройства, новата посока, която следваме, е налагането им в премиум сегмента.. Така да вземем за пример Yoga S940 дава опцията да се мести наличие от екрана на преносимия компютър в свързани монитори с едно мигване на окото – посредством софтуера Glance, който наблюдава погледа. Сред най-новите оферти са Yoga Slim 5 и Yoga Slim 7 , които са високопроизводителни преносими компютри, с помощта на свръхмодерната мобилна продуктивност на процесорите 10-то потомство Intel® Core™.
Yoga Smart Tab е забавно решение измежду таблетите с типична за серията въртяща се панта, което разрешава да се употребява по четири разнообразни метода – в ръката, накривен, изправен или закачен за стената.
От ултраслим серията на Ideapad се отличават - новите Ideapad 1, Ideapad 3 и Ideapad 5 , които са подобаващ избор за потребителите, търсещи бюджетен артикул с висока продуктивност.
Вливайки се в новото ни гейминг портфолио, Legion Y740 и Legion Y540 идват с още усъвършенствания и нови имена - Legion 7i и Legion 5i, допълнени от Lenovo Legion 5 и Lenovo IdeaPad™ Gaming 3i , както и двата нови десктопа вид tower - Legion Tower 5i и IdeaCentre™ Gaming 5i , които има с какво да изненадат почитателите.
Каква е тактиката на компанията за в бъдеще?
Както към този момент загатнах, тактиката за умна цифрова промяна на компанията ни, която оперира на 180 пазара, е напълно подчинена на потребителското прекарване и угаждане потребностите и упованията на клиентите. Ще продължим да предоставяме умни технологии с добавена стойност в региона на смарт устройствата, центровете за данни, Internet of Things (IoT) и изкуствения разсъдък (AI), изпреварвайки трендовете. Продължаваме с създаването на нови артикули, подобряването на софтуера и предлаганите услуги.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР