За японските мъже бюджетът за петък вечер в града няма

...
За японските мъже бюджетът за петък вечер в града няма
Коментари Харесай

Тайната на добрия семеен бюджет: Защо жените в Япония дават пари на мъжете си?

За японските мъже бюджетът за петък вечер в града няма нищо общо с това какъв брой печелят. Важното е какъв брой им дава жена им. Звучи необикновено, само че този финансов табиет е постоянно срещан в доста японски семейства. 

В минимум половината японски семейства брачната половинка е тази, която управлява бюджета и разпределя част от заплатата на брачна половинка си за харчене на пари, известни като „ окозукай “. Тези джобни средства покриват неща като сметки за мобилни телефони, питиета, цигари и развлечения.



От предаването " На кафе " срещнаха феновете с тази особена фамилна политика за систематизиране на финансите и разясниха до каква степен е целесъобразно и разбираемо това. 

 японци пари iStock

" Ако мъжът е зодия Телец, това е доста добре, тъй като те доста обичат да си угаждат и да харчат " , сподели актрисата Здрава Каменова.

" Аз мисля, че тяхната просвета може би им го разрешава, тъй като в България, освен в България, западният мъж е привикнал да се дефинира и да се мери по две стойности - какъв брой секс прави и какви пари изкарва, " разяснява писателят Георги Блажев.

Актьорът Дарин Ангелов не се изрече в поддръжка на тази японска процедура, само че призна, че при някои мъже с по-широки пръсти, като самия него, това може да бъде от изгода.

 японци пари iStock

Системата „ окозукай “ в действителност е част от по-широката японска финансова просвета, при която фамилиите постоянно икономисват големи суми, изключително когато времената не са доста удобни.

Целта не е съпрузите да са " под чехъл " и да не могат да разчитат на изкараните от тях пари, а фамилията да е решително, че постоянно има средства, на които да разчита, без значение от обстановката. 
 Правилата на метода Какебо  Правилата на метода Какебо  Правилата на метода Какебо  Правилата на метода Какебо
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР