За вторник е планирано да бъде направен опит заседналият край

...
За вторник е планирано да бъде направен опит заседналият край
Коментари Харесай

Нов опит за изтегляне на заседналия Вера Су във вторник

За вторник е планувано да бъде изработен опит заседналият край Камен бряг транспортен съд " " да бъде изтеглен от скалата. Това съобщи през днешния ден пред публицисти във Варна шефът на Изпълнителната организация " Морска администрация " кап. Венцислав Иванов. Той посочи, че по-голямата част от товара към този момент е свалена, като в плавателния съд остава дребна част - към 600-700 кубика, предава.

Утре ще продължи разтоварването на кораба, като задачата е цялото количество да бъде събрано на шалан, добави Иванов. Според него това ще повдигне още заседналия транспортен съд във водата, което ще разреши той да бъде издърпан и свален от скалата. Успоредно с разтоварването на остатъка от товара ще бъде изработен и нов водолазен оглед на плавателния съд, сподели Иванов. Опитът за свалянето на кораба от скалата във вторник ще бъде изработен с влекач. След това " Вера Су " ще бъде извлачен до пристанище " Варна ".
 Започна изтеглянето на Вера Су Започна изтеглянето на " Вера Су "
Към 23 часа в събота стартира интервенцията по изваждане на заседналия в скалите на Камен бряг товарен транспортен съд " Вера Су ", съобщи БГНЕС. Пър...

Според предварителните планове, преходът ще е към 18 часа. Операцията е рискова и сега се разискват детайлите, с цел да се сведе до най-малко рискът, уточни Иванов. Той посочи, че за напредването на кораба до Варна ще се разчита на български екипаж, като броят на хората ще бъде конкретизиран, откакто се видят всички детайлности към положението на " Вера Су ". Търговският транспортен съд заседна на 20 септември край крайбрежията на Яйлата, до каварненското село Камен бряг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР