За втори пореден ден тимът на Ферари даде най-добри времена

...
За втори пореден ден тимът на Ферари даде най-добри времена
Коментари Харесай

Ферари най-бързи за втори пореден ден на тестовете в Бахрейн

За втори следващ ден отборът на Ферари даде най-хубави времена в предсезонните проби на Формула 1 в Бахрейн.

В последния ден от тестванията най-силният резултат бе реализиран от Шарл Льоклер. Монегасецът навъртя 74 обиколки, като в най-бързата от тях реализира време от 1:30.322 минути. Второ време, което бе единствено с 0.046 секунди по-слабо, реализира британецът Джордж Ръсел с Мерцедес.

Изненадващо трето време в тестванията записа китаецът Гуаню Чжоу. Пилотът на Заубер остана на 0.325 от достижението на Льоклер.

Световният първенец за последните три сезона Макс Ферстапен се подреди четвърти за деня. Нидерландецът, който кара за Ред Бул, изостана с 0.433 секунди от Льоклер. Той обаче заложи денем на по-бавните гуми от отбор C3, които ще се употребяват в надпреварата за Голямата премия на Бахрейн идната седмица. С този вид гуми Ферстапен не съумя да се приближи до резултата си от сряда, когато бе най-бърз в първия ден на проби.

Испанецът Карлос Сайнс, който през вчерашния ден бе лидер в тестванията, през днешния ден остана чак на девето място. Неговото закъснение по отношение на съотборника му във Ферари Льоклер бе близо секунда.

Днешните проби бяха забавени с близо 80 минути поради дупка, която се отвори наоколо до завой номер 11 на пистата. 

Новият сезон във Формула 1 се открива идния четвъртък с първите свободни тренировки в Бахрейн. / БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР