За втори пореден ден пред Българската народна банка се извива

...
За втори пореден ден пред Българската народна банка се извива
Коментари Харесай

Втори ден опашка пред БНБ за монета в чест на българското европредседателство

За втори следващ ден пред Българската национална банка се извива дълга опашка за скъпата монета от 10 лв., пусната в чест на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Вчера опашката стигна чак до постройката на ЦУМ.

Българска народна банка пусна в обращение 2 монети, отдадени на българското европредседателство на Съвета на Европейския съюз. Едната е възпоменателна, а другата - обменна.

Възпоменателната монета е с номинална стойност 10 лв.. Тя е направена от чисто сребро, с отчасти позлатяване. Тиражът ѝ е стеснен – едвам 3000 броя. Именно по тази причина всеки искащ да я има, ще може да си закупи единствено по една. Монетата към този момент се продава на касите на Българска народна банка в София, Бургас, Варна, Плевен и Пловдив на цена от 66 лв.. Тя е на тематика „ Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, 2018 г ”.

Сребърната възпоменателна монета от 10 лева е с нанесено отчасти позлатяване. На лицевата й страна, в позлатения вътрешен кръг има емблемата на Българската национална банка с годината „ 1879 “ върху лентата; под нея на два реда – номиналната стойност „ 10 ЛЕВА “; тъдява надпис „ БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА ” и годината на емисията „ 2018 “. На противоположната страна на монетата в позлатения кръг има логото на Българското председателство; тъдява надписи „ Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз “ и „ eu2018bg “.

Разменната монета с номинална стойност от 2 лв. е на същата тема.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР