За втори пореден ден от 6:00 до 8:00 часа сутринта

...
За втори пореден ден от 6:00 до 8:00 часа сутринта
Коментари Харесай

Втори ден на протест и блокада с искане за ремонт на пътя Гълъбово-Мъдрец

За втори следващ ден от 6:00 до 8:00 часа сутринта беше блокиран пътят Гълъбово-Мъдрец.

Причината е недоволството на локалните поданици, които упорстват за незабавен ремонт на пътния сектор . " Докато не забележим машини да стартират ремонт на пътя, митингите няма да спрат ", сподели ръководителят на инициативния комитет „ Обручище вечно “ доктор Тенчо Кайряков, който е главен уредник на протестните дейности.

Протестиращите блокираха още и интернационалния път Русе-Свиленград, общинския път сред Рудник Трояново 1 и гара Разделна и Трояново 3. Според Кайряков в митинга вземат присъединяване представители с изключение на на единадесет обитаеми места от община Гълъбово и от прилежащите общини Раднево и Тополовград.

Той добави още веднъж, че двете мостови уреди - надлезът и мостът над река Соколица при село Медникарово за Топлоелектрическа централа 3, са доста компрометирани. На място се образуваха се колони от коли и тежки камиони.

След митинги предходната година през септември бяха подписани договорите с определените реализатори в публичните поръчки за планиране и строителство и за контрол при главния ремонт на 15,7 километра от третокласния път III-5504 сред гълъбовските села Мъдрец-Искрица-Медникарово-Обручище. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР