За втори пореден ден е рекордно топло за сезона в

...
За втори пореден ден е рекордно топло за сезона в
Коментари Харесай

Температурни рекорди: Над 20 градуса в много градове у нас

За втори следващ ден е рекордно топло за сезона в Хасково. След обяд температурата в южния регионален център бе 23,8 градуса, което е рекордна стойност за цялата история на мониторинга на времето за днешния ден.

Това оповестиха за Българска телеграфна агенция дежурните от локалната хидрометеорологична обсерватория.  

Досега най-топло на 6 февруари е било през 1993 година, когато живакът е стигнал 18,3 градуса. В понеделник също имаше температурен връх за деня с регистрирани 21,3 градуса.
Втори температурен връх и в Търговище
Втори ден регистрират температурен връх и в Търговище, заяви ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева. Днес оптималната измерена стойност е 21 градуса. Температурният връх до момента бе от 1970 година – 18,7 градуса, демонстрира информация на институцията. 

По данни на Стойчева максималната температура за месеца е регистрирана на 27 февруари 1995 година – 25 градуса. Най-студено пък е било през 1956 година, когато са регистрирани минус 21,7 градуса. През същата година, само че на 5 февруари е записан абсолютният най-малко за месеца – минус 22,9 градуса.

Според синоптика топлото време над района ще се задължи до края на седмицата. 

Температурен връх е регистриран в Русе
Максимална температура от 21,9 градуса на сянка е измерена този следобяд в Русе, което е връх за тази дата. 
Досега най-топло на 6 февруари е било през 2009 година, когато термометрите са отчели 18,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през 2005 година - минус 20,2 градуса.

6 февруари - най-топлият за февруари от години насам в Монтана

В 15 часа температурата в Монтана доближи 23,8 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова. Температурата е най-високата в града от няколко години насам, температури от към 25 градуса през февруари са достигани за последно през 2016 година

Прогнозата е до края на седмицата най-високите дневни температури в Монтана и района да са към 15-20 градуса, а по-късно да стартират превалявания и намаление.

Едва в средата на идната седмица ще има доста захлаждане и връщане на температурите към обичайните за февруари от 5-10 градуса, посочи Ангелова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР