За втори пореден ден е рекордно топло за сезона в

...
За втори пореден ден е рекордно топло за сезона в
Коментари Харесай

Над 20 градуса: Температурни рекорди в много градове у нас

За втори следващ ден е рекордно топло за сезона в Хасково. След обяд температурата в южния регионален център бе 23,8 градуса, което е рекордна стойност за цялата история на мониторинга на времето за днешния ден.

Това оповестиха за Българска телеграфна агенция дежурните от локалната хидрометеорологична обсерватория.  

Много топло време ни чака, добави климатологът

Досега най-топло на 6 февруари е било през 1993 година, когато живакът е стигнал 18,3 градуса.

В понеделник също имаше температурен връх за деня с регистрирани 21,3 градуса.

Втори температурен връх и в Търговище

Втори ден регистрират температурен връх и в Търговище, заяви ръководителят на Метеорологичната обсерватория Красимира Стойчева. Днес оптималната измерена стойност е 21 градуса. Температурният връх до момента бе от 1970 година – 18,7 градуса, демонстрира информация на институцията. 

По данни на Стойчева максималната температура за месеца е регистрирана на 27 февруари 1995 година – 25 градуса. Най-студено пък е било през 1956 година, когато са регистрирани минус 21,7 градуса. През същата година, само че на 5 февруари е записан абсолютният най-малко за месеца – минус 22,9 градуса.

Според синоптика топлото време над района ще се задължи до края на седмицата. 

Температурен връх е регистриран в Русе

Максимална температура от 21,9 градуса на сянка е измерена този следобяд в Русе, което е връх за тази дата. 

Досега най-топло на 6 февруари е било през 2009 година, когато термометрите са отчели 18,6 градуса. Най-студено на тази дата е било през 2005 година - минус 20,2 градуса.

6 февруари - най-топлият за февруари от години насам в Монтана

В 15 часа температурата в Монтана доближи 23,8 градуса, заяви за Българска телеграфна агенция началникът на метеорологичната станция в града Леночка Ангелова. Температурата е най-високата в града от няколко години насам, температури от към 25 градуса през февруари са достигани за последно през 2016 година

Прогнозата е до края на седмицата най-високите дневни температури в Монтана и района да са към 15-20 градуса, а по-късно да стартират превалявания и намаление.

Едва в средата на идната седмица ще има доста захлаждане и връщане на температурите към обичайните за февруари от 5-10 градуса, посочи Ангелова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР