За втори пореден ден дълги опашки от граждани, желаещи да

...
За втори пореден ден дълги опашки от граждани, желаещи да
Коментари Харесай

След дълги опашки и чакане с часове държавата готви денонощни ваксинационни пунктове

За втори следващ ден дълги опашки от жители, искащи да се имунизират, се вият пред лечебни заведения в страната. На места чакащите се оплакаха от липса на организация и безпорядък. В болница “Пирогов” редящи се пред един пункт бяха преместени на различен, нямаше и задоволително принтирани заявки за започване на процеса, сподели bTV. На този декор здравният министър Костадин Ангелов разгласи, че страната обмисля откриване на денонощни имунизационни кабинети в огромните български градове и продължение на зелените коридори за имунизиране.

“Идеята е всеки жител, който желае да се имунизира да получи ваксина, имаме задоволително количество ваксини”, сподели министърът от входа на " Александровска болница " в столицата, където инспектира имунизирането.

Министърът се обърна и към колебаещите се за имунизиране.

“Българи вярата е във вашите ръце, решението е ваше. Моля повярвайте в науката, повярвайте на лекарите, както виждате на прага сме на нещо ново, само че единствено с имунизацията може да го победим”, сподели той.

Избор на ваксина обаче все още не може да се ползва и всеобщо се имунизира с продуктът на Astra Zenea. Препаратите ще могат да се избират, когато стартират да идват регулярни количества ваксини, контрактувани с Европейски Съюз от производителите им, посочи Ангелов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР