За втори пореден ден бе затруднено преминаването в района на

...
За втори пореден ден бе затруднено преминаването в района на
Коментари Харесай

Русенци отново на протест заради замърсения въздух

За втори следващ ден бе затруднено прекосяването в региона на граничния пункт " Дунав мост " от русенци, които стачкуваха против замърсяването на въздуха.

Причината за следващия митинг на русенци е неналичието на съответна реакция от страна на институциите, които очевидно не управляват екологичната страна на производствата и се стига до замърсяване на въздуха от разнообразни предприятия, съобщи БНР.

Днес хората направиха още веднъж шествие, което потегли от централната част на града и с колите си минаха по булевардите, отвеждащи към границата с Румъния.

Там блокираха кръговото кръстовище и още веднъж се намеси полицията, с цел да сътвори обходен маршрут към мостовото оборудване за стотиците товарни и леки коли.

" Предприятията да бъдат глобявани, да бъдат спирани, преустановявани производства, каквото би трябвало да се случи, да се случи незабавно ", приканиха участници в митинга.

Утре се чака в 15.30 ч да стартира първата сесия на новосформирания Общински съвет в Русе, а протестиращите да упорстват пред съветниците за незабавни ограничения във връзка с въздуха в града.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР