За втори път в рамките на състезателния уикенд в Сингапур

...
За втори път в рамките на състезателния уикенд в Сингапур
Коментари Харесай

От Мерцедес дават обяснения заради Хамилтън

За повторно в границите на спортния уикенд в Сингапур Люис Хамилтън и неговите бижута се оказаха във фокуса на вниманието на стюардите и това докара до нова полемика сред Мерцедес и ФИА.

Люис се яви на “Марина Бей ” с обеца на носа и изясни, че лекарите са му споделили да не я смъква и за това имало “медицинско пояснение ”.

След квалификацията обаче стана ясно, че от ФИА са повикали представител на Мерцедес да изясни погрешно запълнен документ. Става въпрос за една от т.нар “процедури по самоконтрол ” - ФИА не може да управлява дейностите на всички тимове в хода на уикенда и постоянно те попълнят сами документи, в които удостоверяват разнообразни обстоятелства, които по-късно подлежат на инспекция и потвърждаване от страна на ФИА.
 Хамилтън: Бяхме доста покрай полпозишъна Хамилтън: Бяхме доста покрай полпозишъна
В случая става въпрос за документ по член 31.1 от Спортните правила на Формула 1, в който участва и потвърждаването, че водачът не носи бижута, каквито са последните условия на ФИА от тази година. От Мерцедес са попълнили бланката, акцентирайки, че Люис не носи бижута, само че пък той си останал с обецата на носа. От отбора обясниха, че към този миг не са знаели за това решение на Хамилтън.
 Грешка на Ред Бул разреши на Леклер да завоюва квалификацията в Сингапур Грешка на Ред Бул разреши на Леклер да завоюва квалификацията в Сингапур
Шефът на Мерцедес Тото Волф отхвърли да разяснява проблема като изясни, че към този момент “не следи историите с обеци, бижута и други сходни ”.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР