За втори път в рамките на година и половина от

...
За втори път в рамките на година и половина от
Коментари Харесай

PSA разкрива за втори път реалният разход и вредни емисии на колите си


За повторно в границите на година и половина от Peugeot и Citroen оповестиха действителните разноски на гориво на техни коли, както и какъв брой нездравословни излъчвания изхвърлят в същински пътни условия. Съгласно поетия през март 2017 година ангажимент, PSA Group e приспособила протокола

за премерване на CO2 излъчванията с неправителствените организации T&E и FNE за премерване на замърсителите (NOx и твърди частици). Днес групата оповестява първите резултати, които са в сходство със стандарта Euro 6d-TEMP 2. Тези положителни резултати удостоверяват успеваемостта на определените технологии и уговорката на PSA Group да извърши задачите, заложени в стандартите за излъчвания на Европейски Съюз, три години предварително.

Публикуваните данни се отнасят до 5 автомобила – три на Peugeot, един на Citroen и един на първокласната марка DS. Както и до 3 мотора, само че в другите им модификации и мощности. Става въпрос за Peugeot 208, 308 и 308SW, Citroen C3 и DS 7 Crossback.

 2037855

Тестването на излъчванията ще бъде налично за 80% от продаваните в Европа коли, отговарящи на условията на Euro 6d-TEMP, до края на 2018 година за пътническите и до края на 2019 година за лекотоварните коли. Протоколът за изпитване ще обхване и хибридните коли на PSA Group през 2019 година Нещо повече, в допълнение към към този момент обявените резултати от изпитванията за разход на гориво на пътнически коли в действителни условия на шофиране, този месец PSA Group ще разгласява на уебсайтовете на съответните марки данни за разхода на гориво на всички лекотоварни коли, отговарящи на условията на Euro 6b, в това число Peugeot Partner, Expert и Boxer. Този развой, сбъднат в съдействие с две неправителствени организации – T&E и FNE, под контрола на Bureau Veritas, бе почетен с премията ECOBEST 2017 за своята успеваемост и надеждност.

Жил льо Борн, изпълнителен вицепрезидент на отдела за качество и инженерни решения в PSA Group, сподели: " Отличните резултати от тестванията на нашите първи коли показват верния избор на технологии от страна на PSA Group. Ние постигнахме актуалната цел, заложена от европейските стандарти във връзка с излъчванията в действителни условия на шофиране, три години предварително. С това начинание, което стартирахме през 2015 година и което продължава да има голямо значение в бранша, ние следваме нашия ангажимент за бистрота към нашите клиенти. "

Грег Арчър, Директор екологични коли в отдел Транспорт и Околна среда, сподели: " PSA е безспорният водач във връзка с метода, по който оповестява за излъчванията на своите коли. Групата дава на своите клиенти ясни и транспарантни данни за действителните излъчвания, което никоя друга компания не прави. По този метод PSA демонстрира, че няма нищо, което да крие. "

Филип Лантение, изпълнителен вицепрезидент, Корпоративно и бизнес развиване в Bureau Veritas, добави: " Bureau Veritas, в качеството си на самостоятелен и интернационално приет орган, удостоверява, че разширеният протокол за премерване на излъчванията NОx и твърди частици е осъществен в сходство с настоящите спецификации и че резултатите са надеждни. Ние сме уверени в последващото внедряване на протокола без компромис с неговата одитируемост. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР