За втори път в историята Движението за права и свободи

...
За втори път в историята Движението за права и свободи
Коментари Харесай

За втори път в историята: ДПС ще има 3-ма депутати от Бургаско. БСП - само с един мандат

За повторно в историята Движението за права и свободи ще има 3-ма депутати от Бургаска област. Това стана ясно след преразпределението на гласовете по системата Хеър -Ниймайер. За първи път пък през последните 32 години обединението " Българска социалистическа партия за България " изпраща единствено един народен представител от региона в Народно събрание, съобщи БНР.

В Бургаска област съгласно окончателното систематизиране на мандатите 4-ма депутати има новия политически план " Продължаваме промяната ", 3-ма са депутатите на ГЕРБ-СДС, изненадващо Движение за права и свободи изпраща в Народно събрание също трима депутати, а останалите 4 партии имат по един народен представител.

От Движение за права и свободи с изключение на досегашните депутати Севим Али и Ешереф Ешереф, в Народното събрание влиза и Фатме Рамадан, която е специалист в Държавна фирма " Земеделие ".

Неприятна изненада за левицата е, че за първи път в историята на партията, от Бургас влиза единствено един народен представител и това е лидерът на листата Петър Кънев.

Преференциалният избор в региона, не докара до разбъркване в листите, което да обезпечи мандат на народен представител отвън избираемите места.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР