За втори път тази година у нас се провеждат парламентарни

...
За втори път тази година у нас се провеждат парламентарни
Коментари Харесай

Избираме 46-ото Народно събрание |

За повторно тази година у нас се организират парламентарни избори. В надпреварата за 46-ото Народно заседание влизат 23 партии и обединения.

За първи път в секциите с над 300 гласоподаватели ще се гласоподава единствено с машини. В страната тези секции са 9401. В към 2800 секции ще се гласоподава с бюлетини.

Рекорден брой секции бяха разкрити в чужбина за този избор - 784 в 68 страни. В 273 секции ще има избор с машина, а в 509 ще се гласоподава с бюлетина.

Изборният ден стартира в 7 часа и ще продължи до 20 часа или до момента в който пред секциите има чакащи гласоподаватели, само че не по-късно от 21.00 часа.

Няма данни за съществени нарушавания в деня за размисъл. Членове на ЦИК ще ревизират тъжби и сигнали и през днешния ден. От ЦИК ще наблюдават изкъсо и работата на машините. Ако има проблем, комисията ще взема решение дали да се мине на книжен избор.

Над 20 000 служители на реда ще охраняват изборния ден в цялата страна. В Министерство на вътрешните работи е основан и специфичен център, който да управлява получените сигнали за пазаруване на гласове.

За пръв път във вътрешното министерство се основава сходен народен център. Целта е надзор върху всички получени сигнали, свързани с нарушаванията на изборния развой, както и върху цялостния развой от приемането и отработването им. Стремежът е в действително време да се наблюдава придвижването и методът на реагиране на сигналите, постъпващи по единния телефонен номер.

В центъра работят 12 души, които реализират директен контакт със 170 техни сътрудници, командировани в регионалните дирекции в Столичната дирекция на вътрешните работи и районните ръководства.

От Министерство на вътрешните работи допълват още, че през днешният ден хората могат да получат уверение за гласоподаване, в случай че нямат годни документи за идентичност или те са развалени. Това може да стане в регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи или районните полицейски ръководства в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР