За втори път Стара Загора се превръща в студентска спортна

...
За втори път Стара Загора се превръща в студентска спортна
Коментари Харесай

Стара Загора се превърна в студентска спортна столица

За повторно Стара Загора се трансформира в студентска спортна столица с провеждането на Национална универсиада 2021, която беше тържествено открита нощес с публична гала на площада пред общината. До 29 май, над 1 000 студенти от съвсем всички висши учебни заведения в страната, ще премерят сили в 12 типа спорт. Тракийски университет е хазаин на Национална Универсиада 2021 Стара Загора, в партньорството на община Стара Загора, проведена от Асоциация за академични спорт „ Академик ” (АУСА).
„ Приятно ми е да ви поздравявам в нашия прелестен и състезателен град. Студентска универсиада се организира в Стара Загора за повторно, първият път беше през 2017 година-именно тогава Стара Загора беше избрана за Европейски град на спортa “, напомни зам.-кметът Красимира Чахова. Тя пожела на участниците оспорвани борби, феърплей и най-хубавите да показват България на международните студентски игри.
Ресорният зам.-кмет заяви още, че Община Стара Загора дава гратис цялата си спортна база за провеждането на надпреварите. Чахова добави, че през последните години се прави доста във връзка с поддържането и осъвременяването на спортните бази и уреди в Стара Загора.

 1 юни с деца и кучета в Стара Загора 1 юни с деца и кучета в Стара Загора
На 1 юни в Стара Загора деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват дружно, по време на обичайния празник на Сдружение с нестопанска цел ”За Хората...
На откриването беше и министърът на спорта Андрей Кузманов „ За мен е наслаждение да участвам на най-голямото университетско състезание- Национална универсиада 2021. Спортът и образованието постоянно вървят ръка за ръка. Винаги съм подкрепял тези инициативи, тъй като спортът и образованието на младежите водят до развиването на страната и на нацията “,каза Кузманов. Той благодари на уредниците за положените старания за осъществяване на това огромно съревнование. Кузманов пожела здраве и триумф на студентите.
Приветствие насочи и ректорът на Тракийски университет доц.д-р Добри Ярков, който съобщи, че е чест и горделивост образователното заведение и Стара Загора да бъдат домакини на това национално събитие. Запалването на символичния олимпийски огън даде начало на Универсиадата.
Официалните посетители получиха почетни знаци на Асоциацията за академични спорт. По време на церемонията демонстрации направиха мажоретни сформира от разнообразни висши образователни заведения. Поздрав към пристващите насочиха и Семеен кодекс " Елит " и Прабългарска школа за оценяване Багатур. 
Сред присъстващите бяха още регионалният шеф Иван Чолаков, зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова, ректори на висши образователни заведения, както и членове на ректорските управления.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР