За втори път Софийският градски съд не успя да даде

...
За втори път Софийският градски съд не успя да даде
Коментари Харесай

Втори фалстарт на делото срещу Митьо Очите заради неявил се адвокат

За повторно Софийският градски съд не съумя да даде начало на делото против Димитър Желязков и още няколко души, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес без юрист бе един от подсъдимите - Иван Пишиев, който изясни, че от нощес няма връзка със бранителя си. Поради тази причина, а и тъй като е постоянно известен, съдът го санкции с 500 лв..

Трети опит съдът ще прави на 20 февруари.

На предното съвещание по процеса трима от съподсъдимите на Желязков бяха без юристи по разнообразни аргументи, а самият той изиска да бъде освободен срещу подписка или парична гаранция, с цел да работи, защото години наред нямал тази опция. Очите уточни, че има семейство, за което не може да се грижи, до момента в който е под домакински арест.

Желязков (Митьо Очите) е упрекнат като началник на проведена незаконна група, занимавала се с изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Прокуратурата твърди, че тя е работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година в Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Желязков беше арестуван в Истанбул през август 2018 година, а през февруари 2019 година беше екстрадиран назад от Турция у нас. Освен като началник на проведената незаконна група, той ще дава отговор за 9 действия, осъществени от него и от останалите обвинени по негово персонално предписание.

В част от случаите Желязков персонално взел участие в рекетирането на набелязаните от него жертви. За осъществените от него закононарушения законът планува до 15 година затвор, санкция от 5000 до 10 000 лв. и конфискация на една втора от имуществото му.

Делото против групата не стартира в спецсъда и след закриването на институцията бе изпратено в градския съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР