За втори път след 2009-2010 г. Китай и Азия като

...
За втори път след 2009-2010 г. Китай и Азия като
Коментари Харесай

Китай и Азия пак са „двигателите“ на европейската индустрия

За повторно след 2009-2010 година Китай и Азия като цяло са „ моторите “ на експортно-ориентирана европейска промишленост.

Това разяснява във " Facebook " Лъчезар Богданов.

Износът на Европейски Съюз за трети страни през декември е с 1,5% над равнищата от 2019 година, а на еврозоната – даже 2,3%. За цялата 2020 година износът на Европейски Съюз за Китай и Република Корея нараства – т.е. целият срив от пролетта е преодолян.

Само през декември износът на Германия за Китай нараства с 11,6% на годишна основа, а на Италия – с 18,3%; и в двете стопански системи общият експорт за месеца е над равнищата от предкризисния декември 2019 година Индустрията като цяло регистрира бързо възобновяване – в случай че спадът в показателя на промишленото произвеждане по отношение на 2019 година в Европейски Съюз е приблизително 6,1%, през последното тримесечие към този момент е 1,3%.

През декември фактически има спад в показателя на месечна основа с 1,2%, само че той идва след седем поредни месеци на напредък.
Независимо от ограничаващите ограничения, търговията на дребно отбелязва растеж от 1% приблизително за месеците октомври-декември по отношение на същия интервал на 2019 година

Затворените молове явно се отразяват тежко на продажбите на дрехи и обувки, а локдаунът стопира и пътувания, което води до доста стесняване на потреблението на горива. Все отново чувството за икономическа неустановеност за семействата е на неведнъж по-ниско равнище спрямо март 2020 година, най-малко до известна степен поради фискалните стратегии за субсидиране на работните места.

Кризата е „ странна “ и поради растежа на заетостта – в две следващи тримесечия броят на заетите в Европейски Съюз пораства, а към последното тримесечие на 2020 година е едвам с 1,7% по-нисък от исторически невиждано високите равнища през четвъртото тримесечие на 2019 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР