За втори път ще се направи опит къмпингуването да бъде

...
За втори път ще се направи опит къмпингуването да бъде
Коментари Харесай

Ангелкова настоява: Къмпингуването само в регламентираните за това места

За повторно ще се направи опит къмпингуването да бъде контролирано и дефинирано.

В Бургас, министърът на туризма Николина Ангелкова уточни, че най-късно до месец, работната група, която се занимава с казуса, би трябвало да излезе с оферти.

" За да се включи в Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма. Но това, което като общи положения ние пожелаваме, къмпингуването да се осъщестява единствено в регламентираните за това места. Като за задачата ще бъдат изменени и Закона за устройството на територията, с цел да може къмпингуването да има по-лек режим, позволителен. По-лесно един тип да се построяват къмпинги, с цел да може да се отговори и на упованията на хората, които желаят да упражняват този тип туризъм "

Николина Ангелкова уточни, че получават сигнали за нелегално къмпингуване главно от плаж „ Корал ".

Тя добави, че редица институции, в това число прокуратурата във Варна са сезирани за нарушаванията на плажовете " Панорама " и " Кабакум - Централен ". Новият наемател на " Панорама " отказвал да подписа контракт с министерството, както и да си заплати таксата за стопанисване. Въпреки това линията се употребява, ситуирани са чадъри, шезлонги, водни спортове, в това число и работещо заведение.

Подобна е и обстановката с " Кабакум ". Там остарелият наемател отказвал да освободи плажа и също го употребил интензивно, а на линията работят четири заведения.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР