За втори път се продава ТЕЦ- Хасково 2 АД. Търг

...
За втори път се продава ТЕЦ- Хасково 2 АД. Търг
Коментари Харесай

Продават ТЕЦ-а за 1.9 млн. лева

За повторно се продава „ ТЕЦ- Хасково 2 ” АД. Търг с очевидно наддаване на 10 януари следващата година е оповестил синдикът на сдружението.

На тезгяха са урегулиран аграрен парцел със 7-етажна и още 3 здания в него,както и още два поземлени парцела с повърхност от 13 916 кв. м и 209 006 кв. м. Началната тръжна цена е 1 960 560. лева

“ТЕЦ Хасково 2 ” АД бе оповестено в несъстоятелност и свръхзадлъжнялост от хасковския областен съд по искане на Корпоративна комерсиална банка АД, в неплатежоспособност.

Именно с пари от тази банка бе купена Топлоелектрическа централа от община Хасково. Фалиралата КТБ в началото отпуска 12 млн. лева, по- късно заемът бе повишен до 16 млн. Парите са отпуснати на “Финанс инженеринг ”, компанията, която купи ТЕЦ-а. “ТЕЦ Хасково 2 ”, се явява взаимен дебитор на банката. Днес сдружението е задлъжняло към банката и общината.

Недостроената Топлоелектрическа централа бе продадена от община Хасково през 2009 година. Дружеството получи и лиценз за произвеждане на ел. сила за 35 години. Обявените вложения бяха за 300 млн. Работата по плана стигна само на зрелищното разрушение на комина на ТЕЦ-а.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР