За втори път ми се пада честта да открия 46-тото

...
За втори път ми се пада честта да открия 46-тото
Коментари Харесай

Мика Зайкова към депутатите: Не забравяйте кой ви е изпратил тук и защо

" За повторно ми се пада достойнството да открия 46-тото Народно заседание. Първото нещо, което желая да ви кажа е: Надявам се да видя усмихнати лица и подготвеност от всеки от вас да показа своите познания и умения в интерес на България ".

С тези думи най-възрастният депутат в 46-тия парламент - Мика Зайкова от гражданската квота на партия " ИТН ", откри първото съвещание на Народното събрание.

" Нека да бъдем положителни. Нека да бъдем градивни и да работим за фантазията на този народ, за просперираща България ", прикани тя сътрудниците си в залата.

" На изборите нашият умен народ ни сподели, че не желае да живее повече по този начин, че желае смяна. Това се видя от резултатите от изборите, когато всички партии на смяната покачиха своята поддръжка ", уточни Зайкова.

Второто значимо нещо, което суверенът сподели с това, че няма ясно болшинство е: дами и господа, работете дружно.

" Длъжна съм да ви напомня какво се случи през вчерашния ден. Европейска комисия излезе с отчет във връзка с върховенството на закона и там доста ясно сподели: в България са нужни промени в правосъдната власт. В България е значимо да се направи по този начин, че основният прокурор да бъде подсъден и да бъде заменяем. Законът " Магнитски " е едно леке върху България, което ние бързо би трябвало да изтрием ", акцентира Мика Зайкова.

`Не забравяйте кой ви е изпратил тук и за какво ви е изпратил ", прикани депутатите Зайкова. " Конфронтацията и омразата са път за на никое място ", добави тя.

На добър час, дами и господа - чакам от вас работа, сподели Мика Зайкова, с което стартира клетвата на новоизбраните народни представители. След това в залата прозвуча химна на България и този на Европейски Съюз.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/522037709074503
Преди началото инспекция на кворума сподели, че в Народно събрание участват 214 от 240 народни представители.
В пленарната зала е президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова, министър председателят Стефан Янев и министрите от служебния кабинет, представители на главните вероизповедания в страната, на правосъдната власт и на дипломатическия корпус.

На откриването участва президентът от 2002 до 2012 година Георги Първанов и някогашни ръководители на Народното събрание.

На влизане в постройката депутатите получиха директория с Конституцията, указател за структурата на администрацията, устав за работата на Народно събрание и инструкции по какъв начин се работи с електронната система за гласоподаване.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР