За втори път лицето Соломон Паси се гаври с паметта

...
За втори път лицето Соломон Паси се гаври с паметта
Коментари Харесай

Да се гаври някой с паметта и делото на Левски е повече от цинизъм, наглост е

За повторно лицето Соломон Паси се гаври с паметта и делото на Васил Левски, като в този момент разгласи президента на Украйна Володимир Зеленски за украинския Левски. Само че Левски не е бил отпред на страна, в която е оставено без следствие закононарушението всеобщо изтребване на хиляди хора в Донбас (Родината на Младогвардейците), нито убийството на десетки почтени и беззащитни люде посредством тяхното групово мъченическо изгаряне живи в Одеса.

Нека напомня, че първия път бе, когато Паси съобщи, че това, което вършат нашите в Ирак, било избор на българския народ да последва завета на Левски: откакто освободим себе си, да помогнем за свободата и на други нации. Но Левски надали би вдигнал ръка против законната власт на суверенната страна под претекст, че търси химическо оръжие, което се оказва, че е блъф и такова оръжие не е имало там. Нито би протегнал ръка на живота на стотици или най-малко десетки хиляди почтени иракски жители, намерили гибелта си от оръжието в ръцете на агресора, нахлул натрапен с „ почтеното “ име „ Коалиция на искащите “.

Ех, Дяконе!

Колкото по-далеко отива времето, в което ти си се родил и посветил живота си за свободата на Отечеството, толкоз по-близо се обрисуват грозните попълзновения на безродници да протягат ръка на твоята памет.

Човекът, който е изрекъкъл скверните слова „ Майната му на православието “, може да се каже, че ги е отправял и към православния Йеродякон Игнатий.

Дори Сталин и доста други комунистически дейци, събаряли православни храмове в името на неверно разбираната реолюционна битка за независимост, тъждество и приятелство, не са си разрешавали да изричат думи към Православието, излизали из устата на Соломон Паси.

Долу мръсните ръце от най-светия от всички свети хора в пантеона на българската история и най-чистия от всички чисти революционери!

Левски е личността, която е предиздвикала англичанката Мерсия Макдермот да изучи български език и българската история, с цел да ни подари с книга, която ни отвори очите за същинския лик на нашия народен воин и направи гениалното му революционно дело притежание на целия свят.

Левски е образецът, който е следвал, и знамето, което е издигнал Георги Делчев (Гоце), когато е управлявал революционната битка за Освобождение на българите от Тракия и Македония, оставени под иго по волята на Англия, Германия и Австро-Унгария след разбиването на Сан-Стефанска България.

Левски е светлината, огряла пътя на доста латиноамерикански революционери против тираничните режими в техните страни и васалното им послушание на ЮЕсЕй.

Срам ме е, че такива като Паси, български жители, омърсяват тази неповторима с чистотата си историческа персона.

Може би единствена в света през днешния ден и в международната история въобще!

Уникална персона!

По една случайност, съгласно мен, Паси е етнически евреин. Да имаш цинично отношение към Левски, не е еврейски патент.

То е линия на който и да било безсрамник и безродник, без значение от неговото родословие.

Наскоро си отиде един различен евреин – Анжел Вагенщайн. Не мога да си показва той да би могъл да изрече думи за Левски и въобще за българските революционни битки, сходни с изговорените от Паси.

Ерго, да приказваш мръсни думи за Левски, не е етнически симптом.

Ако беше по този начин, османският военачалник Тефик Бей, индивидът, който като началник на разпитите на Левски пред Ивънредната комисия в София, е станал очевидец на исполинската персона на Апостола и налегнат от неспокойствие и поклонение пред неговата мощ и голям морал, не би изрекъл ето тези слова: „ И аз, в случай че не бях турчин, щях да потегли след този човек! “.

А турските бойци - мюсулмани, следили изтезанието на българския башкомита православен християнин, са си вземали за муски късчета от въжето, на което е висящ Васил Левски (муската е дребна движимост, носена на връвчица през врата до сърцето, да пази индивида от уроки и зли сили).

Всичко посочено – от стореното от Макдермот, до почитателите на Левски по света, са го вършели хора, нямащи нищо общо с българския жанр и с нашето Отечество България.

А ето, че жители на Република България си разрешават да се гаврят със светлата памет на този свят и чист човек.

Време е, мисля, да се инкриминира всеки опит за подигравка с паметта на светила в нашата история от калибъра на Левски, Ботев, Раковски, Делчев, Братя Миладинови и доста други дейци, посветили своя млад живот в името на Отечеството си.

Ако това бъде направено, си мисля по какъв начин ли биха се чувствали измежду другите наказани в пандиза индивидите, пратени там да изтърпяват наказване с присъда за подигравка с българска реликва.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР