За втори път жители на оряховските села Горни и Долни

...
За втори път жители на оряховските села Горни и Долни
Коментари Харесай

Жителите на селата Горни и Долни Вадин и Крушовене си асфалтираха пътя /снимки/

За повторно поданици на оряховските села Горни и Долни Вадин запълваха дупки със личен труд и средства от дарения. Хората са събрали над 5 000 лв.. Заемеделски производител от района е обезпечил 300 чувала леден асфалт на стойност над 4 000 лв., а жена от селата е дарила звук трошен камък. Междувременно от АПИ са почнали ремонт на пътя на стойност 30 000 лв..
"Работихме по към 5 километра трасе от "Кръсточката " към Горни и до Долни Вадин стигнахме. Окосихме, разширихме пътя, запълнихме дупките. Бяхме отново към 60 индивида доброволци от Долни и Горни Вадин. Кметът на Крушовене също оказа помощ, той пристигна отново с една дребна групичка и помогнаха в рязане на шубраци. От оня ден започнаха да асфалтират път II-11. Нашият сектор, който ние си бяхме запълнили дупките го оставиха, няма да го режат, да пълнят още веднъж дупки. Нашите запълнени дупки са добре. От там на към граница с Крушовене към този момент работят машини, към днешния ден съвсем 4 километра сектор е изрязан, подготвен за асфалтиране. Работят сега машините на АПИ ", описа за днешната акция Анелия Спасова, секретар на читалище "Съзнание " в Долни Вадин.
С остатъка от събраните пари, след днешната акция, кметовете на селата Горни и Долни Вадин ще асфалтират проблематични сектори по улиците в двете обитаеми места.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР