За втори път ГЕРБ е без партийна кандидатура за кмет

...
За втори път ГЕРБ е без партийна кандидатура за кмет
Коментари Харесай

ГЕРБ отново няма кандидат за кмет на Благоевград, подкрепя Илко Стоянов

За повторно ГЕРБ е без партийна кандидатура за кмет на Благоевград. Решението на на централното управление е за поддръжка на самостоятелния претендент и сегашен кмет Илко Стоянов. Недоволство поради наложената от Изпълнителната комисия на ГЕРБ кандидатура за кмет на Разлог докара до основаване на локална коалиция сред Съюз на демократичните сили и ВМРО-БНД. 

В отсъствието на регионалния и общински ръководител, представители на ГЕРБ-Благоевград записаха единствено съветническа листа в Общинската изборна комисия. Водач е някогашният шеф на Регионалната здравна ревизия доктор Калоян Калоянов. Досегашните съветници на партията са на неизбираеми места. Въпреки, че имаше номинация за кмет в лицето на инж. Росица Димитрова, която неотдавна е член на надзорния съвет на ВиК холдинга,

решението на Изпълнителната комисия е да поддържа сегашния кмет Илко Стоянов, който завоюва частичния избор като претендент на Има Такъв Народ, а в този момент е самостоятелен. 

В Банско партията на Борисов също се отхвърля от номинирания за кмет някогашен народен представител Александър Мацурев. Решението е за поддръжка на самостоятелния Стойчо Баненски, до момента заместник-кмет на курортната община. 

Сериозни земетресения има и в ГЕРБ-Разлог. Решението на партийната централа да върне на кметското място Красимир Герчев, който беше отхвърлен поради спор на ползи, докара до основаване на локална коалиция сред Съюз на демократичните сили и ВМРО-БНД, която застана зад краткотрайния кмет Венцислав Гърменов. 

От същата коалиция са и претендентите за кметове на съвсем всички обитаеми места в община Разлог, които до момента бяха от квотата на ГЕРБ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР