За втори ден има спад на заразените с коронавирус в

...
За втори ден има спад на заразените с коронавирус в
Коментари Харесай

195 с антигенни тестове в ковид зоните на столичните ДКЦ, 56 положителни |

За втори ден има спад на инфектираните с ковид в София. Броят им е през днешния ден е под 1000.

Това е явен индикатор, че ограниченията работят и хората ги съблюдават, за което би трябвало да им благодарим, съобщи зам.-кметът на София Дончо Барбалов по Българска национална телевизия. Той посочи, че коронавирус кабинетите в общинските лечебни заведения другата седмица ще бъдат 11. Вече работят седем. 

Вчера има 195 прегледани в Коронавирус кабинетите. Установени като инфектирани с антигенни проби са 56, процентът е почти същият като при PCR-тестовете, сподели още Барбалов. 

Около 120 пациенти всекидневно се лекуват в общинските лечебни заведения в София, добави той. 

От през днешния ден в София учениците от 5 и 6 клас също преминват на отдалечено образование. Целта на ограниченията в столицата е да не са крайни, а прагматични, посочи зам.-кметът. 

Вчера Общинският съвет даде опция на родителите по своя преценка да не пращат децата си в детските заведения. Отсъствията ще се извиняват служебно. 

Промените в Правилника за банкет на деца в общинските ясли и детски градини са за да се защитят децата, които към този момент са признати, само че не могат незабавно да бъдат пратени от родителите си на забавачка поради пандемията. Досега децата, които отсъстват дълго при започване на годината можеха да изгубят мястото си, а отсъствията се извиняваха с записка от доктор.

Промените важат, до момента в който София се намира в алена и оранжева зона на епидемията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР