За Втората световна война се е изписало всичко, но не

...
За Втората световна война се е изписало всичко, но не
Коментари Харесай

15 факта за Втората световна война, които не знаете

 нацисти

За Втората международна война се е изписало всичко, само че не напълно:

1. Мексико е единствената страна, която се оповестила срещу анексирането на Австрия през 1938 година

2. Офицерът от японската войска Хиро Онода се предал чак 27 години след края на Втората международна война. Младши лейтенантът се криел на остров, който принадлежал на Филипините, и траял да събира сведения за съперника. Той считал информациите за капитулирането на Япония като дезинформация от страна на врага. Хиро се предал едвам тогава, когато някогашният майор от Импеартоската войска на Япония персонално отишъл във Филипините и наредил преустановяване на бойните дейности.

3. Около 80 % от всички мъже, родени през 1923 година, починали по време на войната.

4. Нейно величество Елизабет Втора по време на войната служи като механик-водач на хигиеничен автомобил. Нейната работа траяла 5 месеца.

5. Японците умъртвили повече китайци в тази война, в сравнение с са убити евреи по време на Холокоста.

6. Когато Вермахта нахлува в Полша, границата защитавали към 720 поляка. Те удържали 19-и немски армейски корпус, който се състоял от 42 хиляди бойци, 650 оръдия и 350 танка. Те съумели да спрат настъплението за цели 3 дни.

7. Уинстън Чърчил губи изборите през 1945 година след успеха си във Втората международна война.

8. Японецът Цутому Ямагути претърпял две атомни бомбардировки в Хирошима и Нагасаки. Той умира от рак на стомаха на 93-годишна възраст през 2010 година.

9. По време на войната статуетката „ Оскар “ се приготвяла от гипс поради недостига на метал.

10. Въпреки публикуваното убеждения, морковът не усъвършенства зрението. Този мит пуснали британците, с цел да скрият от немците информацията по какъв начин английските водачи виждат немските бомбардирочваи през нощта. А те ги виждали благодарение на радар.

11. По време на договарянията за капитулацията на Чехословакия президентът на Чехословакия Емил Гах получил инфаркт. Въпреки това, той подписал акта.

12. Полският доктор Евгениуш Лазовски и негов сътрудник избавили 8000 евреи от Холокоста. Те симулирали зараза от тиф, с цел да не влязат немските войски в град Розвад.

13. Когато немските сили окупирали Париж, Адолф Хитлер не могъл да се качи на върха на Айфеловата кула – французите преднамерено били развалили асансьора.

14. След офанзивите над „ Пърл Харбър “ Канада оповестила война на Япония преди щатите.

15. За времето на Холокоста били убити над 1 100 000 еврейски деца.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР