За втора поредна вечер в американския град Минеаполис имаше сблъсъци

...
За втора поредна вечер в американския град Минеаполис имаше сблъсъци
Коментари Харесай

Полицейско убийство с расови мотиви предизвика безредици в САЩ

За втора поредна вечер в американския град Минеаполис имаше конфликти сред протестиращи и полиция, съобщи Ройтерс. До гневните прояви се стигна поради гибелта на задържан негър мъж, снимана на видео. При задържането на мъжа бял служител на реда притиска врата му към земята с коляно, до момента в който мъжът споделя, че се задушава. Записът с ареста доста бързо се популяризира в обществените мрежи.

Стотици протестиращи, доста от които с маски, излязоха на улиците в региона на едно от полицейските ръководства в Минеаполис, близо до мястото на ареста на 46-годишния Джордж Флойд. Те скандираха " Без правдивост няма мир " и " Не мога да вдишвам ".

С рухването на мрака стачкуващите станаха хиляди, стигна се и до спор сред протестиращите и служителите на реда, екипирани със снаряжение за битка с вълнения. Полицията употребява сълзотворен газ, пластмасови патрони и шокови гранати, с цел да държи множеството на разстояние. Демонстрантите замеряха служителите на реда с камъни и други предмети, а някои даже хвърляха назад гранатите със сълзотворен газ.

Телевизионни фрагменти демонстрираха по какъв начин десетки хора плячкосват магазин и излизат бегом от него с облекла и пазарски колички, цялостни с други артикули.

На няколко места избухнаха пожари, евентуално съзнателно подпалени, споделят очевидци. Медиите оповестиха, че пред дома на един от служителите на реда, взел участие в ареста на Флойд също е имало митинг, само че кротичък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР